U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

25 september 2010

Heren 2 stunt in L'voorde


25-09-2010 Longa 59 – Tornax 1-3

Zaterdag 25 september was het weer zover, de start van de competitie stond op de agenda. Heren 2 versie 2. Versie 2? Jazeker. Van het oude heren 2 zijn drie spelers doorgedrongen tot de hoofdmacht van Tornax. Maar de goeie prestaties van het oude heren 2 was niet onopgemerkt gebleven. Wel vier nieuwe spelers hebben zich spontaan aangemeld om dit seizoen de heren te versterken. En dit zal niet gemakkelijk worden want, zoals u weet, heren 2 is vorig jaar kampioen geworden. Dus kon het “nieuwe” heren twee aan de bak in de 2e klasse. Sommige spelers konden deze druk schijnbaar niet aan. De één had een jetleg van een reisje naar de UK. En weer een paar anderen hadden een weekendje weg geboekt. Kon niet anders zeiden ze….

Maar goed, vandaag stond Longa 59 op het programma. Een team dat vorig jaar nog 2e werd in de derde klasse en dus ook mocht promoveren. In Lichtenvoorde stond exact hetzelfde jonge team klaar. Ik mag wel zeggen een talententeam. Jongens met gevoel voor volleybal boordevol zelfvertrouwen. En dat tegen een team dat voor de helft uit nieuwe spelers betond.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, beide teams waren aan elkaar gewaagt . Tegen de verwachting in kon Tornax de 1e set op haar conto zetten. Nipt maar terecht. Tornax wist op het laatst de druk op de ketel te houden en de jonge honden uit Lichtenvoorde konden dit niet pareren.

De 2e set was het andersom Tornax kon de laatste punten niet binnenslepen en Longa bleef deze set op het laatst goed ballen.

De derde set werd e.e.a. omgezet bij Tornax. Dit had een goed effect. Longa bleef maar vol risico spelen en verloor hierdoor een hoop punten. Tornax bleef rustig en snabbelde de puntjes bij elkaar. Zo bleven beide teams tot aan de 20 bij elkaar. Of het de jeugdige onbezonnenheid was of het killersinstinct was weet ik niet, maar de derde set werd door Tornax gewonnen. Zowaar al 2 punten waren binnen. Het rook naar meer en de heren van Tornax gingen vol goede moet de vierde set in en tot de 15 ging het gelijk op. Hierna werd de opslagdruk van Tornax verhoogd waardoor ook de passing van Longa minder soepel ging lopen. Tornax hield het hoofd echter koel en kon vrij gemakkelijk de vierde, en dus laatste set, winnend afsluiten.

De eerste 4 punten voor heren 2 zijn binnen. De druk is eraf. Algemene indruk na de wedstrijd is: wij willen meer. En als dit de start is, kan het alleen maar beter worden.