U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 oktober 2010

Heren 2 op titelkoers


02-10-2010 Tornax - Reflex 3-1

Het seizoen is nog maar net onderweg en heren 2 moet zijn doelstellingen al positief bijstellen.  Vorige week werd er al knap gewonnen van Longa ’59. Vandaag stond de wedstrijd tegen Reflex op het programma. Reflex is op papier een sterke tegenstander, bleek in de kantine ook een sterke tegenstander en was de eerste set een sterke tegenstander. Daarna was het gebeurd met Reflex.

De opdracht voor de wedstrijd was duidelijk: probeer de geoefende tactiek van de training te gebruiken in deze wedstrijd.  Met deze heldere boodschap begonnen we aan de eerste set.
Alhoewel we goed speelde en redelijk in het spoor bleven van de tegenstander verloren we de eerste set nipt. Het geluk was helaas niet aan onze zijde.
In de tweede set besloten we het anders te doen. Het toegestroomde  publiek (25 in totaal en daarmee bijna uitverkocht) zag dat we het heft in handen namen. Het spel leek wel wat onrustiger, maar we wisten deze set knap te winnen.
Daarna hadden we de smaak te pakken en wisten vervolgens set 3 ook snel naar ons toe te trekken. Ik weet niet of we de derde set zo snel wisten te winnen door ons goede spel of door minder dweilpauzes, omdat 1 van onze zweet gevoelige speler eventjes in zijn nieuwe trainingsjasje op de bank zat. Ik laat het in het midden……
In de vierde set schoot niet alleen ons niveau omhoog, maar ook onze gemiddelde leeftijd (van 27 jaar naar 36 jaar en 3 maanden). Het was een spannende set waarin Reflex zelfs een set point kreeg. De ervaring in het veld zorgde ervoor dat we de vierde set toch wisten te winnen met 26-24.

Mede dankzij onze brede selectie (ik bedoel hiermee het aantal volleyballers en niet onze fysieke gestalte), ons goede spel  en de goede sfeer in het team, weten we ook deze wedstrijd te winnen. Aanstaande zaterdag spelen we weer om 14.00 uur thuis. Wij hopen u opnieuw te mogen verwelkomen in onze strijd aan  de top.

Ramon