U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 oktober 2010

Heren 1 komt tekort in Winterswijk


Zaterdag 2 oktober 2010 Wivoc Heren 1 – Tornax Heren 1

Uitslag: 3-1

We zijn weer begonnen.

En dat zeg ik na de 2e wedstrijd van dit seizoen. Over een valse start gesproken.

Volgens het wedstrijdschema zijn we vorige week al begonnen. Toen stuitte de hoofdmacht van Tornax op een taai en ervaren Victoria Heren 2. 4-0 was de uitslag, waardoor we zonder punten terug konden naar Ruurlo. Jammer maar helaas.

Nog iets met een valse start. Namelijk dat de verslag legging pas bij de 2e wedstrijd op gang kwam. Maar inmiddels is de ‘pen’ weer opgepakt om u het een en ander mede te delen.

Wij hebben namelijk een valse start gemaakt. Ook vandaag tegen Wivoc. We hadden vandaag de 1ste 2 sets vrij weinig in de spreekwoordelijke melk te brokkelen. Het ontbrak aan concentratie en het nodige lef op sommige momenten. We kregen absoluut geen grip op het spel van Wivoc. Die redelijk wat service druk leverde en vervolgens met een huizenhoog blok onze aanval afstopte. Er werd wat geschoven in de opstelling en eind 2e set verscheen er even een teken van leven. Een kleine opleving in het einde van de set. Het duurde maar heel even. Maar was het een voorteken?

In de 3e set waren we wel goed uit de startblokken. Wivoc kon hun service beurt meteen inleveren. Waarna de nodige service druk van onze kant geleverd werd. Hierdoor hadden we Wivoc een tijdje spreekwoordelijk bij de kloten(anders wordt dat waarschijnlijk als hinderlijk ervaren). De wedstrijd was inmiddels wel echt begonnen. En de voorsprong die we in het begin van de set pakten, konden we vasthouden tot het eind. 20-25.

De 4e set paste uiteindelijk in de categorie ‘jammer’. Niet omdat het spel van de mannen in het oranje terugzakte. Maar omdat sommige balletjes gewoon net niet goed vielen. En voor Wivoc wat vaker wel. Het ging eigenlijk de hele 4e set puntje om puntje. Maar in de loop van de set moesten we steeds een puntje meer toegeven. Duidelijk dus dat we aan het eind van de set net wat te kort kwamen.

Veel gemengde gevoelens achteraf. Maar om er toch eventjes de lichtpuntjes van in te zien: het 1ste puntje is binnen, de 3e set ging vrij lekker, de 4e was net jammer maar wel redelijk gebald. En bij die eerste 2 sets, toen waren we gewoon nog niet begonnen.

Groetjes,

PP