U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 oktober 2010

Jongens A verliest, maar speelt met bezieling


2-10-2010 Langhenkel Orion JA 1 – Tornax JA1

Uitslag: 4-0

Na onze verliezen te hebben geleden in de voorbereiding van het seizoen, namen we de laatste training als generale, en dat viel aardig positief uit. Maar met een generale ben je er nog niet, nee wij moesten om 11 uur spelen in de Rozegaarde te Doetinchem tegen Langhenkel Orion JA1, een team die waarschijnlijk een hogere doelstelling heeft dan ons team. Maar dat mag niet baaten, wij gaan altijd voor de winst, anders heb je geen wedstrijd. Dus met volle moed speelden we in, en eigenlijk iedereen had wel iets van: “Hee?, wat gaat het lekker ineens?”.

En zo met die instelling gingen we de eerste set in, en ookal hadden ze gemiddeld zo'n 10 cm meer lengte, speelden we goed, en liep het spel van ons. Wel lieten we wat gebreken op het positiespel waar we op aan het leren zijn, maar de aspecten die eerder fout gingen, zoals de pass gingen verbazend goed. Na hard knokken verloren we dit toch nog met 25-22.

Niet dat we niet gewend zijn een set te laten liggen, maar ik denk dat voor sommige dit toch hard aankwam, aangezien we de vorige seizoenen achter mekaar kampioen werden. In ieder geval, we lieten ons spel nu enorm inzakken, de tegenstander bleef maar opslaan, en we bleven punten verliezen. Zo kwam deze dramatische set op 25-8.

Maar wie is Tornax Jongens A om niet door te vechten tot het einde, Jan praatte ons de moed weer in, en we speelde weer als tevoren, alles liep goed op onze aanval na, die wou wel eens niet binnen de lijnen belanden, toch haalden we hier een 25-15 uit.

Nu we zo 3-0 achter stonden, werd het toch wel eng, gingen we weer een keer met 4-0 verliezen? Nee toch, zoiets gebeurd niet met zo'n team dat zo lekker loopt. Maar het tegendeel, onze aanvallen bleven buiten de lijnen landen, en zo werd het 25-18 die laatste set. Jammer, de volgende wedstrijd is dan maar van ons!

Tobias