U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 oktober 2010

Desillusie voor heren 2


Leek het er vorige week nog op dat het onvolprezen team van Tornax Heren 2 nog op titelkoers lag in de tweede klasse, inmiddels is die illusie geheel de grond in geboord. Oorzaak: VCV, het Varsseveldse team waarvan de gemiddelde leeftijd zeker 20 jaar jonger ligt dan dat van de Ruurlose heren, dat Tornax in eigen huis een knap staaltje volleyballes gaf. Zelfs de terugkeer van ons Afrikaantje in het team kon daar niets aan veranderen: 0-4.

In de eerste set leek het, na een aanvankelijke achterstand van 0-5, toch nog wel goed te komen. Tornax kwam enigszins terug in de wedstrijd en tot een stand van 10-12 ging het redelijk gelijk op. Daar was dan ook meteen alles mee gezegd. VCV schakelde een versnellinkje of twee bij en Tornax had het nakijken. Hoewel Heren 2 nog verwoede pogingen deed om hier en daar een puntje te pakken, werd de eerste set met 25-14 - en dat was absoluut niet geflatteerd - door VCV gewonnen.

Over de tweede, derde en vierde set kunnen we kort zijn. VCV liet prachtige staaltjes volleybal zien, Tornax probeerde zo goed mogelijk partij te bieden, maar slaagde daar amper tot helemaal niet in. Zelfs het inzetten van de hele reservebank mocht niet baten: elke set werd met minimaal tien punten verschil besloten in het voordeel van de gasten.

Een troost: Tornax had verlies van dit team bij voorbaat al ingecalculeerd, na straffe verhalen van de tegenstander van vorige week, Reflex, die ook al een bittere nederlaag leden tegen VCV. Volgende week dus gewoon weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.