U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 oktober 2010

Heren 1 speelt zich naar eerste overwinning


Zaterdag 9 oktober Tornax Heren 1 – Dash Heren 1

Uitslag:4-0

Het kon niet op. Na 2 lastige tegenstanders gehad te hebben(Victoria uit 4-0, Wivoc uit 3-1) stond de volgende lastige tegenstander op het programma. Dash heren 1. Dit zou tevens onze eerste thuis wedstrijd worden. En Tornax thuis, is altijd lastig. Maar Dash dus, naar resultaten uit het verleden kunnen we stellen dat deze ontmoeting garant stond voor een moeilijk middagje.

 

Met een basis opstelling bestaande uit Altwin, Erik, Gert, Bas, Luuk en ondergetekende konden we beginnen. André en Jesse namen plaats op de bank. De bank waarvan beide heren konden zien hoe goed Tornax uit de startblokken kwam. Het werd ook meteen een wedstrijd. Beide ploegen leken vooral de 1ste set goed aan elkaar gewaagd. Niet voor niets dat de 1ste set ook in de eindfase spannend bleef. Met 26-24 trokken wij uiteindelijk aan het langste eind.

De 2e set ging allemaal iets gemakkelijker voor ‘het andere’ oranje. We dwongen meer af en benutte de zwakkere periodes van Dash beter. Hierdoor hadden we meer de touwtjes in handen dan in de 1ste set. Nadat Jesse er in de slotperiode nog in kwam voor ondergetekende, trokken we de set naar ons toe met 25-20.

In de 3e set speelde André als spelverdeler i.p.v. Bas. Nadat het in het begin nog even gelijk opging kwamen we al gauw op voorsprong. Dash was zo nu en dan schijnbaar even de draad kwijt. En door een nog krappere selectie dan de onze. Hadden ze ook vrij weinig mogelijkheden om het zaakje eens om te gooien. Met 25-17 sloten we de set af.

In set nummer 4, mocht Luuk plaatsnemen op de bank, na 3 sets, diagonaal met de spelverdeler, lekker gebald te hebben. In het begin van de 4e set leek Dash weer iets tot leven te komen. Maar na een wat mindere beginfase pakten we het spel weer op. En binnen no time legden we Dash weer het vuur aan de schenen. Het leek er nu en dan echt op dat een aantal spelers van Dash inmiddels uitgekakt waren. Zo speelden wij ons vervolgens gecontroleerd naar een 4-0 overwinning. 5 punten die, vooral na de vorige 2 verloren wedstrijden, wel heel lekker zijn.

En dat brengt mij op het volgende. Het is vaak zo, dat je naar de uitslagen van andere teams gaat kijken. Dat is in onze poule sterk af te raden. Onder het kopje ‘opmerkelijk’: Wij hebben vorige week met 3-1 klop gekregen van Wivoc Heren 1. Wivoc heeft 2 weken daarvoor, met 4-0, klop gekregen van Labyellov Heren 1 (vorig jaar nog promotie klasse). Dan zou je zeggen, dat Labyellov wel een van de betere ploegen zal zijn. Waar het niet dat Labyellov vorige week met 3-1 aan de kloten heeft gehad van Dash. En jawel, u voelt hem al aankomen, wij winnen vandaag met 4-0 van Dash. Dan is de cirkel dus weer rond. En nu zie ik ook dat Dynamo Neede vorige week, vrij afgetekend, met 4-0 heeft gewonnen van Victoria. Het Victoria dat wij toch wel een favorieten rol toe dachten. Het moet ook niet gekker worden.

Groetjes,

PP