U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 oktober 2010

Heren 1 op de goede weg


Zaterdag 16 oktober 2010 Wevoc Heren 3 – Tornax Heren 1

Uitslag: 0-4

En daar waren we dan weer. Onderweg naar een volgende tegenstander. Met de wedstrijd van vorige week nog in het geheugen. De 4-0 tegen Dash was nou eenmaal een fijne opkikker. En de bekerwedstrijd tegen Favorita Heren 2, van afgelopen maandag, was ook een bijzonder fijne. Weliswaar verloren, maar ons spel was organiserend bijzonder goed. En we zaten er elke set ook nog dicht bij ook.

Vol goede moed op weg naar de volgende tegenstander dus. Wevoc 3 wachtte op ons in de bekende sauna(met dat rare laagfrequente licht) in Westervoort. Over de heenreis valt ook wel wat te vertellen eigenlijk.

In de auto van Gert werd een zeer interessante conversatie gevoerd. Over wat deze rare wereld, waarin wij ons leventje leiden, zichzelf aandoet. Over het feit dat, zomaar een supermarkt, de schappen vult, speciaal voor de eisen van de consument. Het treurige gevolg is echter, dat de schappen niet leegkomen. En het hele zaakje uiteindelijk in de prullenbak beland. Terwijl de kindertjes in Afrika… U kent het verhaal.

En zo reden wij plots de verkeerde kant op. Dus toen hebben we onze poging om de wereld te redden maar even gestaakt. En hebben we de juiste weg vervolgd naar Westervoort. Daar waar we dan wel een ietsi-pietsie te laat aankwamen. Mijn ervaring is dat we nog NOOIT optijd zijn aangekomen in Westervoort. Geeft te denken.

Na een hele korte warming up was de wedstrijd inmiddels begonnen. Van Wevoc weten we dat het een stugge ploeg is, die ons niet echt ligt. Het begin was dus ook lastig. Wevoc serveerde steeds hard achterin, iets wat ons zo nu en dan wat problemen opleverde. Maar stukje bij beetje pakten we de puntjes weer terug. En door puur te knokken, konden we de 1ste set naar ons toe trekken.

De 2e set was veel van het zelfde. Door lang door te blijven knokken konden we met 25-27, alsnog de set op ons conto schrijven. Dat was dan 2.

In de 3e set kon Luuk het veld ruimen voor Jesse. Niet voor zo heel erg lang. Ondergetekende zat blijkbaar nog een beetje in z’n maag, met dat verhaal over die kindertjes in Afrika. Of ik had gewoon weg mijn dag niet. In het kader van gezonde zelfkritiek. Ik mocht plaatsnemen op de bank en terecht. Heb meteen maar even de bidons bijgevuld. En terwijl ik dat deed, nam Luuk, Wevoc onder vuur, vanaf de service lijn. Wevoc was gebroken. De 3e en daarna de 4e set werden vervolgens vrij gemakkelijk binnen gehengeld.

Dus weer 5 punten. Zo komt de teller op 11, na 4 wedstrijden. Dankzij 5 punten tegen deze, altijd lastige, tegenstander.

Volgende week eventjes een weekje rust. En dan de 30ste weer met goeie moed aantreden tegen Bovo Heren 3. Thuis om 16:00 uur, om maar even een kleine hint te geven.

Groetjes,

PP