U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 oktober 2010

Heren 2 stoomt door


Er komt steeds meer duidelijk over de sterkte van onze opponenten in onze heren 2e klasse E. Zo stond de tegenstander van deze week Pajodos H1 net boven ons in de stand en de prognose was dat we met 1-3 zouden verliezen. Vorig seizoen speelde dit team nog in de eerste klasse en heeft ons heren 1 het daar erg lastig gemaakt. Gelukkig hebben wij een drietal kanjers van heren 1 over genomen dus de tegenstander was niet zo onbekend meer als het van te voren leek.

Toch kwam ons team niet zonder problemen aan de start. Onze Frank bedenkt zich volgend jaar wel als zijn kinderen hem vragen weer met de survival van Ruurlo mee te doen. Bjorn had afspraken elders, Ab zou komen aanmoedigen maar moesten we missen dus we hielden ‘maar’ negen speelklare spelers over. Alhoewel bij Ramon was dat hoestend en proestend en Remco had ongezonde aandacht voor zijn onderrug.

Gelukkig heeft Jesse nog energie genoeg om twee wedstrijden te spelen en acteert hij in zowel heren 2 als heren 1. Dit keer mocht hij op de buitenpositie beginnen samen met Marcel. Aad en Pieter waren onze middenmensen. Bennie maakte zijn opwachting als spelverdeler en Leendert stond met hem in de diagonaal. Een sterk team die flink kon rammelen aan de deur van succes.

Al in de eerste set bleek dat we redelijk tegen elkaar opgewassen waren. We hielden elkaar in evenwicht en pas het tweede gedeelte konden we pas afstand nemen. De uitslag van 25-19 was dan ook een flinke opsteker voor onze basiszes.

Dus maar laten staan en de tweede set met het publiek in onze rug door met waar we mee bezig waren. Ondanks een paar flinke dipjes in deze set, bleek de visie van onze instant coach Frank de juiste en konden we doorstomen naar een winst van 25-18. Opmerkelijk in deze set waren twee goede driemeter aanvallen van Leendert waar Pajodos geen antwoord op had.

2-0 dus koos de coach voor een andere opstelling. Jesse en Pieter gingen naar de kant en Leendert schoof op naar de midpositie. Hierdoor kwam er ruimte voor Remco op de buiten en Hans op de diagonaal. Of Pajodos nu zo onder de indruk was van deze tactische zet van de coach of dat het opschroeven van de gemiddelde leeftijd daar een reden van was, zal altijd onduidelijk blijven. Met Bennie aan opslag kwamen de heren als een stormram uit de startblokken om dit even later weer helemaal weg te geven. Op het moment dat we bij 8-8 het geheel weer in balans hadden werd het weer een echte wedstrijd. Minder lengte maar meer volleybalervaring gaf flink evenwicht tussen beide teams. Uiteindelijk was het Tornax die met 25-23 aan het langste eind trok.

De laatste set kon Leendert op de bank plaatsnemen en stapte Pieter weer in de ring. Voor Ramon was deze wedstrijd nog iets te vroeg in zijn genezingsproces dus hij heeft zijn zweet via zijn vocale ondersteuning mogen meegeven. Het was in de vierde set brutaal Pajodos die het voortouw nam. Via een 0-5 en 3-7 moesten de mannen uit Ruurlo de zeilen flink bijzetten om deze achterstand van het scorebord af te krijgen. Maar omdat met name de achterveld verdediging van Pieter en Aad erg solide was, kwamen we stap voor stap dichterbij. Steeds meer werden de gaten bij de tegenstander gevonden en eigen gaten in het veld gedicht. Met een laatste driemeter werd ook deze set winnend afgesloten met 25-20.

Een mooie wedstrijd die ons weer een stuk dichter bij de subtop van de 2e klasse E brengt. Volgende week staat Dash uit Vorden op het programma. Ook weer een team die rond de vijfde plaats in de competitie hangt. Ook dit beloofd een leuke pot volleybal te worden.