U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 oktober 2010

Dames 1 Volga


Tornax Dames 1 – Volga Dames 2

Alweer 9 oktober . De 2de thuis wedstrijd op rij deze keer met als tegenstander Volga. Vol goeie moed beginnen we met inspelen. Hier en daar was het misschien iets te ontspannen, maar dat zou juist goed moeten zijn toch.

Wanneer de wedstrijd begint merken we al snel dat we achter de feiten aanlopen. Veel opslag fouten aan onze kant en ook komt niet alles goed bij onze spelverdeelster aan waardoor het spel een beetje rommelig is. Uiteindelijk weten we ons te herpakken in deze 1ste set. We komen op 5 punten voorsprong helaas is dit van korte duur. We spelen inmiddels wel beter maar toch heeft Volga ons onder druk en loopt weer in. De set gaat verloren met een stand van 26-28. Nu iedereen is wakker geschud gaan we voor de volle 100% en iedereen met het zelfde doel de 2de set in. Deze moet gewonnen worden, het kan! Natuurlijk moeten we eerst Volga een beetje zien te temperen. Dit lukt aardig en deze keer gaat de set met 25-20 naar ons. Nu we geheel overtuigd zijn van ons kunnen stomen we natuurlijk door. Mooie aanvallen, stabiele passing en veel minder opslag fouten zorgen ervoor dat we de gehele 3de set een voorsprong houden. Met 25-14 trekken we deze dan ook gemakkelijk naar ons toe. De 4de set gaat er om spannen nog steeds weten we onze tegenstander namelijk niet onder de 10 punten te houden. Dit betekend ‘geen bitterballen’. Tja dat kan natuurlijk niet. Volga is steeds minder gaan spelen en dit betekend dat wij vrij spel hebben! Met 25-07 winnen we de 4de set en hebben de bitterballen dus binnen (mmm)!

Achter af horen we dat Volga niet met hun volledige team was gekomen. Een aantal midspeelster waren er niet om verschillende redenen. Hierdoor hadden ze niet echt hun eigen spel kunnen spelen. En hadden ze eigenlijk alleen maar genoeg power voor de eerste set.

Dit houd in dat we bij de uit wedstrijd niet weer de kaas van ons brood moeten laten eten maar gelijk in de aanval moeten! We weten dus wat ons te doen staat.