U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 oktober 2010

Dames 2 behoudt aansluiting met de middenmoot


De doelstelling voor dit jaar is klassebehoud in de 2e klasse, waardoor we aansluiting houden op het eerste damesteam. In onze ogen realiseerbaar, maar dan moet je wel een aantal wedstrijden en punten pakken. De eerste twee wedstrijden is ons dit helaas niet gelukt. Maar de laatste drie gaven ons al weer wat moed … Vorige week een volle overwinning van 4-0 op Sparta in Zelhem en gisteren een dikke 4-0 winst tegen Tornado uit Laren.

De avond daarvoor hadden we onze spieren al soepel gemaakt op het feest van Wilma en Marco. Geheel dames 2 was veelal op de dansvloer te vinden en de diverse moves op Bonga etc lieten zien dat er met de soepelheid van de spelers nog niets mis is. Alleen hoe gaan dan bepaalde drankjes vallen en is de nachtrust voldoende om de andere dag scherp te zijn?

Niets van dit alles was merkbaar tijdens de pot .. hooguit waren de bidons wat sneller leeg door enige nadorst.

Helaas moest Laura deze pot verstek laten gaan maar met de vaste reserves Annemiek en Inge bij de thuiswedstrijden konden we toch met een volledige bezetting van start gaan. Doordat beide ook het hele seizoen al met ons mee trainen zie je dat ze soepel in het team passen, waardoor ze ook tijdens deze “makkelijke” pot speeltijd krijgen.

Met een goede servedruk van onder andere Annemarie, Karin en Erna (die dan weer ver opsloeg en dan weer heel kort) kwamen de passes van Tornado weinig voor aan het net. Aanvallen bleek dan voor hen ook lastig te worden, waardoor de bal relatief makkelijk bij ons terug kwam. En dat liep bij ons gisteren juist lekker. De passes kwamen goed waardoor Wilma veel kon afwisselen in haar set-ups. De aanvallers waardeerden dit door er mooie slagen van te maken. Kortom een gedegen pot van onze zijde met setstanden van 25-13, 25-15, 25-11 en 25-10.

Vrijdagavond aanstaande is onze volgende wedstrijd tegen KSV in Vragender. Wij hebben de gewenste aansluiting met de middenmoot. De 6e plek is een prima plek die we vrijdag met hart en ziel zullen gaan verdedigen.

Groeten Ineke