U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

7 november 2010

Meisjes A2 op kampioenskoers


Afgelopen zaterdag was het zover. De wedstrijd der wedstrijden. De nummer 1 tegen nummer 2, ofwel Tornax A2 tegen Grol A1. Beide ploegen steken mijlenver boven de rest van de competitie uit. Alle ingredienten dus voor een echte wedstrijd.

En een echte wedstrijd werd het. De eerste set was gelijk al erg spannend. Qua spel bleken beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Op het nippertje wisten we de set naar ons toe te trekken. We wonnen deze eerste set met 25-22.

De tweede set liep het iets beter bij ons. Qua spel wisten we de punten iets makkelijker te scoren. Doorslaggevend echter was de goede opslag. Renate had een opslagbeurt van een punt of 12 en dat zorgde ervoor dat we de tweede set makkelijk met 25-14 wonnen.

De derde set liet de opslag ons in de steek. 3 foute services en het spel liep ook iets minder. We kwamen achter met 24-17. We leken nog bij te gaan komen, maar op 24-22 was de koek op en we verloren de set met 25-22. De eerste verliesset dit jaar.

De vierde set was een kopie van de tweede set. Door erg goed op te slaan; dit keer was het Hilde met een enorme opslagreeks, namen we fors afstand van Grol. Daarna bleef het gelijkwaardig, maar door de grote voorsprong kwamen we nooit meer in gevaar. En voor de tweede keer stond er 25-14 op het bord.

Eindstand 1-3 voor Tornax, 4 punten mee naar Ruurlo en afgetekend eerste op de ranglijst met ook 4 punten voorsprong op Grol. Al met al een flinke stap richting het kampioenschap. Het veldspel moeten we wel verbeteren. Teveel leunen op onze geweldige opslag is gevaarlijk, zeker als het niveau omhoog gaat.