U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

20 november 2010

Heren 1 haalt 4 punten uit Gaanderen


Zaterdag 20 november Volga Heren 2 – Tornax Heren 1

Uitslag: 1-3

Vandaag mochten we de oversteek maken naar Gaanderen. Daar waar een ontmoeting met Volga op ons wachtte. En dan wel Volga 2. Volga is de hekkensluiter in deze competitie. Dus vandaag moesten de nodige punten gepakt worden. En dan wel zonder monsieur Gert. Die had andere zaken. Hij was namelijk gechanteerd door z’n dochtertjes die een gym uitvoering hadden. Ik zal er alvast bijzeggen dat ik nu een reactie verwacht, over het waarom ik de wedstrijd tegen dynamo heb laten schieten. Laat die reactie maar zitten Gert! Ik weet toch wel wat er komen gaat.

Afijn, zonder Gert dus. Gelukkig is onze selectie dan wel weer zo breed. Dat we nog een mannetje op de vrijgekomen plek kunnen zetten. In dit geval was het Jesse die mocht opereren aan de buitenkant van onze aanval.

Vertel me maar eens waarom. Maar de 1ste set begon verschrikkelijk tam van onze kant. Volga rommelde hun puntjes bij elkaar. En wij stonden er bij te kijken. Veel te veel afwachten totdat die bal eens op de grond donderde. Er was geen spoor van de gebruikelijke ‘swung’. Dat we later in de set nog aanzette kon niet voor komen dat we de 1ste weg moesten geven. Dan wel met 25-23.

Dat het te lafjes ging was wel duidelijk. De 2e set ging eigenlijk totaal anders. Ik ben van mening dat we deze set haast volledig op service druk binnengehaald hebben. Nou heb ik als buitenaanvaller 1 hele aanval geteld. Dit omdat de meeste services nog niet eens terug kwamen. Maar ondanks dat. Volga rommelde een beetje. En het was niet dat wij met een ontzettend verschil de set wonnen. Maar het was genoeg.

De 2 sets daarna, waren meer van hetzelfde. Steeds halverwege de set stagneerde het opbouwen van de voorsprong. Dit omdat Volga 1 behoorlijk lange man, op buiten had. Die dan zo fijn over ons blok heen wist te slaan. Och wat heb ik er een hekel aan, als die lui dat doen. Maar zodra we de wat sterkere rotaties van Volga weer gehad hadden. Was het weer onze beurt. Dit zorgde er voor dat we de 3e en 4e set met steeds iets van 25-21 naar ons toe trokken.

Het was dan misschien allemaal wel niet zo heel goed. Maar na die flater van een 1ste set hebben we ons nog redelijk herpakt. En toch nog 4 punten gepakt tegen de hekkensluiter. Het had nog een heel nare middag kunnen worden.

Groetjes,

PP