U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 november 2010

Ontknoping van een degradatiewedstrijd


Vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. Het zou een mooie wedstrijd worden omdat Longa 59 onder ons stond maar dit bleek later een grote vergissing te zijn.

We begonnen goed aan onze wedstrijd. Dit kwam waarschijnlijk door het feit dat we erg vroeg in de sportzaal waren. Zelfs de tegenstander was er nog niet en het veld moest nog opgezet worden. Na onze uitgebreide warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste set liep alles erg goed. De passes kwamen goed aan en dan de FANTASTICHE set-ups van de spelverdelers Sjoerd Koolschijn en Bas Schippers. Niet alleen de spelverdelers en de aanvallers deden het goed. Ik wil jullie er even op wijzen dat Berend en Rik voortreffende bankzitters zijn. Ze waren erg betrokken bij het spel en wijste ons op onze fouten.

De afmaking, van deze mooie set-ups was ook niet mis. Balletjes werden goed geplaatst en rustig ingeslagen. Vooral Rien had zijn dag als het neer komt op ballen inslaan. Rechtdoor, diagonaal en vlak achter het blok. Goed gedaan hoor Rien!!!

Als snel sloegen we een gaatje en begonnen we deze uit te breiden. We maakten deze set heel koel af met een stand van, jawel jullie zien het goed, 25-16.

Na deze geweldige eerste set werden we overmoedig en begonnen we puntjes te verliezen. Onze bankzitters werden opgesteld en speelden een goeie wedstrijd. Ik wil Rik even een compliment maken. Hij pakte alle ballen val de grond, zijn passes kwamen goed boven het hoofd van de spelverdelers, en een rotatie verder maakte hij deze ballen erg goed af.

Afgezien van het “beautyspel” van Rik liep het verder helemaal niet goed.

De opslagen van de tegenstanders werden moeilijk van de grond gehouden en vielen zo af en toe gewoon op de grond. Of het aan de aantrekkelijkheid van de meisjes van Longa 59 lag of aan de goede opslagen lag is en blijft voor mij waarschijnlijk een groot raadsel. Bij een stand van 4-9 besloot onze coach, JAN, een time-out aan te vragen. Het wordt de laatste tijd een beetje eentonig. Bla, Bla, Bla en Bla, Bla, Bla en HOU JE KOP ER NOU EENS BIJ. Maar deze woorden blijken toch impact te hebben op menigeen. We knokten onszelf goed terug tot een stand van 18-19. Time-out van het andere team. De coach van het andere team heeft de tactiek van onze coach waarschijnlijk afgekeken. Het blijft wederom voor mij een raadsel wat hij heeft gezegd maar ook bij onze tegenstanders kwam deze “speech” aan. Ze speelden erg goed en dachten dat hier wel wat puntjes te halen waren. Dit bleek ook zo te zijn. Na de time-out van de tegenstanders hebben wij geen punten meer gemaakt en we verloren deze set met 18-25.

De derde set:

Of het aan de kant van het veld lag of aan het feit dat we het publiek achter ons hadden staan i.p.v. voor ons als we aan de andere kant speelden, ik weet het niet. Deze set speelden we weer voortreffelijk. Het ging hetzelfde als de eerste set. Passes kwamen aan, set-ups werden goed gegeven en ballen werden afgemaakt. Het ging zelfs beter dan de eerste set.

Weer een puntje erbij………!! We wonnen met 25-12.

De vierde set ging wederom slechter. Het zal de overschatting zijn of het gevoel dat we wel eens een wedstrijd kunnen gaan winnen. Net als bij de 2e set kwamen we met 5 punten achter. Nou hebben we al meerdere keren veel meer punten achter gestaan en ons terug gevochten dus deze 5 puntjes zouden we wel even doen. En dat deden we. We kwamen terug tot een stand van 22-21. Zoals ik al zei hebben we ons meerdere keren goed terug gevochten maar daarna zijn we uitgeput en laten we het liggen in de laatste 5 punten. Dat was ook deze keer weer het geval. Nou kwamen we deze keer wel heel dicht bij de winst. Deze set werd door ons verloren met 23-25.

De ontknoping van de degradatiewedstrijd Longa 59 JA1 — Tornax JA1.

Misschien hebben jullie het gelezen maar de stand is 2-2. Dit betekend dat er een 5e set wordt gespeeld. Bart mocht weer een gokje wagen en deze keer verdiende hij hierbij de keuze van de kant. We kozen natuurlijk de kant waarbij het publiek achter ons stond. Met een goed gevoel begonnen we maar dat verdween al gauw weer. Ik weet niet meer precies wat de stand was maar ik geloof iets van 0-4. We probeerden nog iets terug te doen maar dit lukt maar met 2 of 3 puntjes. Bij een stand van 3-8 werd er van kant gewisseld.

Laten we met z’n allen gaan hopen dat we deze keer wel goed spelen op deze helft. Maar het bleef bij hopen. We pakte nog een paar puntjes mee maar dat was het wel. Longa had nog wat energie over en dat was duidelijk te merken. Zij maakten de punten en wij de fouten. Dan gaat het 2 keer zo snel. De eindstand komt voor jullie vast niet als een verrassing. Ook de 5e set werd verloren met 8-15.

Conclusie:

Positief: - We hebben er weer 2 puntjes bij.

We hebben waarschijnlijk nog steeds een hoger “doelsaldo” dan Longa.

Negatief: - We hebben helaas nog steeds een nulletje (0) bij de tabel “Gewonnen wedstrijden”.