U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 november 2010

Jongens A verdiend naar 1ste zege!!


Tornax JA1 – Wivoc JA1

Uitslag: 3-1

Na de nederlaag van vorige week tegen Longa, waren we van plan om deze wedstrijd tegen Wivoc te winnen. Onne en Rien waren afwezig en Sjoerd zat op de bank als assistent-assistent coach, omdat hij niet mee kon doen vanwege een blessure. Hierdoor hielden we niet meer zoveel spelers over en daarom hadden we Jesse gevraagd om mee te spelen. Na lekker ingespeeld te hebben, en wat balletjes te hebben geslagen begon de wedstrijd.

De eerste set begon goed. De bal werd door de passers goed van de grond gehouden, maar deze kwam niet altijd goed bij de spelverdeler aan. Verder werd de bal goed geslagen of geprikt. Wel had Tobias soms wat moeite om de bal naar beneden te slaan…

Ondanks dit wonnen we de set nog maar net met 25-21

De tweede set ging iets beter, de passes kwamen beter aan bij de spelverdeler waarop deze goede set-ups kon geven. De ballen werden over het algemeen lekker geslagen. Jesse sloeg een paar harde ballen en prikte er een paar net achter het blok. Ook werden er een paar ballen afgeblokt. De opslag liet bij sommige nog wel wat te wensen over, de bal kwam in het net, of buiten het veld. Maar we wonnen deze set met 25-15

In de derde set ging een stuk minder goed. Het spel liep niet zo lekker, de pass was niet altijd goed en onze aanval werd soms uitgeslagen. We verloren veel punten en het verschil werd dan ook steeds groter. De laatste paar punten zo rond de 16-24 waren niet voldoende en we verloren deze set dan ook met 18-25.

Het stond nu 2-1 voor ons en moesten dan ook de vierde set winnen om een herhaling van vorige week te voorkomen.

Gelukkig ging de vierde set weer een stuk beter. Er was een actief spel en er werden makkelijk punten gemaakt. De opslag ging over het algemeen goed. We wonnen deze set met 25-12.

We sleepten de wedstrijd binnen met 3-1 en dat betekend dat we voor de eerste keer in dit seizoen een wedstrijd hebben gewonnen. Jan had het hele seizoen al beloofd dat als wij zouden winnen, hij zou trakteren. Zo gezegd zo gedaan, dus na de wedstrijd zaten wij in de kantine te genieten van een hapje en een drankje.