U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

4 december 2010

Jongens A kan geen 2e keer winnen van Wivoc


Jongens A gooit de deur voor eigen neus dicht.

Vorige week werd er een heuglijk feit gevierd, namelijk de eerste overwinning van Tornax Jongens A uit Ruurlo. Wivoc werd thuis met 3-1 van de mat geveegd, een wekenlang proces zorgde eindelijk voor een positief score verloop voor ons. Deze overwinning werd op verschillende manieren gevierd, de een vierde het met het team onder het genot van een hapje en een drankje en de ander vierde het door zijn hoofd op de radiator van Weimar te knallen.

Nu wil het toeval dat wij een week na deze overwinning weer een wedstrijd moesten spelen, tegen dit zelfde Wivoc. Voor mij was het nog een verassing wat voor een team we zouden aantreffen, ik was de vorige wedstrijd namelijk afwezig. Na enig evalueren hebben we geconcludeerd dat het kunstje van vorige week wel herhaald kon worden. Er bestaat echter een mooi spreekwoord, deze luidt als volgt: “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.”

En dat is precies wat er vandaag is gebeurd, het was vandaag namelijk de compleet tegenover gestelde situatie van vorige week, waar we vorige week met 3-1 wonnen, hebben we deze keer verloren met die zelfde cijfers? Was het onderschatting dat ons de kop heeft gekost? Ik denk het niet, voor de wedstrijd melde Jan dat we deze jongens niet moesten onderschatten waarop ik reageerde: “Ik denk niet dat we in de positie zijn om mensen te gaan onderschatten.”

Dit bleek ook uit het inspelen, ons team zag er geconcentreerd uit en alles leek soepel te verlopen, terwijl aan de andere kant van het net de ballen alle kanten opvlogen en hun nummer 9 voor veel lachsalvo’s tekende. Maar met het inslaan werd wel duidelijk dat we wel op tegenstand konden rekenen, hun nummer 5 sloeg de ballen in tegenstelling tot vorige week goed in. Voor mij persoonlijk gold dat vandaag een aparte wedstrijd zou worden, door de blessure van Sjoerd en de afwezigheid van Bernd (iets met Sinterklaas) mocht ik aantreden als een zogenaamde ‘wisselbernd.’ Oftewel: Ik moest vandaag zorgen voor de set-ups, de aanvoer van de aanvallen in plaats van de ballen afmaken. Deze feiten zorgen voor een nogal smalle bank, wat erop neer komt dat Onne en Rik de gehele wedstrijd tegen elkaar werden gewisseld, verdere wisselopties waren er eigenlijk niet.

Allemaal leuk en aardig, maar dit mag er natuurlijk nooit voor zorgen dat we verliezen, en de wedstrijd leek in de eerste set qua stand gelijk op te gaan. De eindstand van de eerste set was 27-25 in het voordeel van Wivoc. Maar niets bedriegt zo hard als de schijn: We waren vooral tegen onszelf aan het spelen in plaats van tegen Wivoc, er heerste veel aarzeling in het gaan voor de bal en persoonlijk was ik vooral aan het worstelen met de posities, wat voor nogal wat chaos in het veld zorgde.

Ook in de tweede set ging het niet goed genoeg, we waren nog een beetje in de war van de vorige set en er heerste vooral onmacht en heel veel belachelijk domme fouten onder het team. Ballen van je arm laten springen, niet stilstaan op het moment van spelen en de bal tegen de netrand knallen. Dit alles zorgde voor een set uitslag van 25-17 en voor bezorgde gezichten.

Je kunt echter 2 dingen doen met die bezorgde gezichten, je kunt de kop laten hangen en jezelf vrijwillig naar de slachtbank laten slepen of je kunt de rug rechten en proberen een verlenging eruit te slepen. Het begin van de derde set was uitstekend. Ballen werden overtuigend ingeslagen en vaak zaken we goed in de pass waardoor het spelletje lekker begon te lopen. Na 2 sets was ik ook wat ingespeeld als ‘wisselbernd’ waardoor de communicatie tussen bas en mij een stuk beter verliep en langzamerhand sloop er rust en automatisme in het spel, set-ups kwamen aan en aanvallers werden gevonden (of is dat dubbelop?) Tobias sloeg voor het eerst sinds lange tijd de ballen weer goed naar de grond en gaf met bloks de nummer 5 van de tegenstander vaak het nakijken. Er kwam nog wel een slotoffensiefje van Wivoc en even leek het erop dat ze ons zouden inhalen, maar we hielden ons koest en scoorde via een ludiek punt de 27-25.

Het geloof was weer terug bij Tornax Jongens A, niemand ging hier eerder naar huis voordat de 5de set in het voordeel van Tornax in de zak mee naar huis ging. Ook nu startte we weer sterk en kwamen we op een gegeven moment met 10-3 voor, niks aan de hand zou je zeggen, uitspelen en op naar de 5de set. Niets is echter minder waar, Wivoc voerde de druk op en ze begonnen weer te scoren. Ons positiespel verslechterde weer waardoor we vooraal achter onze eigen ballen aan het lopen waren en vaak zat er niemand achter de blok waardoor veel ballen binnen de 3 meter een punt voor Wivoc betekende. Maar we gaven ons niet gewonnen, we vochten ons iedere keer terug en het punten verschil was vaak maar 1 of 2 punten.

Totdat we aankwamen bij een stand van 18-20 voor Wivoc. Vanaf dit punt stortte het fundament van het team in elkaar, 3 keer achter elkaar sloeg de nummer 4 van Wivoc een opslag binnen de lijnen en 3 keer konden we deze niet van de grond rapen (een situatie die de hele wedstrijd al voor problemen in ons team zorgde.) De 4de keer waren we capabel genoeg om deze op te vangen en het te verwerken in een puntenscorende aanval. Maar toen Wivoc hierna de 24-19 binnen sloeg was het geloof in een goede afloop al met de staart tussen de benen naar huis vertrokken. En inderdaad, de 25-19 werd op een klungelige manier tegen de muur gewerkt waardoor de wedstrijd naar Wivoc ging. Op dit soort momenten wordt alle lucht uit je longen gezogen en voel je je zo machteloos als een verrotte appel aan een stervende boom.

Door hier geen winst te pakken snijden we onszelf redelijk in de vingers, hadden we hier gewonnen dan hadden we Wivoc op de ranglijst gepasseerd en konden we naar boven kijken, naar de 5de plek. Nu blijven we echter onderaan bungelen en houden we alleen Longa nog onder ons.

Over 2 weken spelen we uit tegen Reflex en na de winterstop ontvangen we thuis Gorssel (hopelijk komt Henk mee?) dus kansloos zijn we niet. Maar het was uitermate lekker geweest als we vandaag een winst hadden weten te boeken. Alleen falen we jammerlijk op het moment dat het er echt toe doet.