U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

4 december 2010

Heren 1 heeft een goeie middag


Zaterdag 4 december 2010 Tornax Heren 1 – Sparta Heren 1

Uitslag: 3-1

We waren vandaag inmiddels toe aan de 8ste wedstrijd. Voor vandaag bezette wij een plaats in de middenmoot. Dat zou na vandaag ongetwijfeld ook zo zijn. Er zijn 2 teams die er boven uit steken, Dynamo en Vios Eefde. En er zijn 2 teams die er niet aan te pas komen. Volga en Wevoc. Alles daartussen, is de middenmoot. Het leuke hieraan is. Dat je behoorlijk wat plekken kunt stijgen als je een wedstrijd wint. Aangezien alle teams op een paar punten van elkaar stonden. Het leuke hiervan is dat alle wedstrijden spannend zijn. Iedereen kan van iedereen winnen of verliezen.

Wij konden dus ook maar zo verliezen of winnen van de tegenstander van vandaag. Sparta uit Zelhem. Een ontmoeting die voor monsieur Gert altijd extra beladen is. Dat maakt het al helemaal leuk.

Van te voren hadden we ook allemaal wel iets van ‘Dit kan wel eens een zware middag worden’. We waren dus voorbereid op het ergste. En als je voorbereid bent op het ergste, dan kan het alleen maar mee vallen. Of het nou meeviel of dat wij gewoon erg goed waren vandaag. Dat zullen we maar even in het midden laten. Maar we kwamen in ieder geval goed uit de startblokken. In de 1ste set kon Sparta ook nog niet zo heel veel brengen. Deze set trokken we dan ook met 25-10 naar ons toe.

In de 2e set stelde Sparta hun andere spelverdeler op. Type: ‘zo lijp als een loden deur’. Dus we waren wederom alert op een offensief van Sparta. We speelden goed en georganiseerd. Ondanks dat het in de 2e al veel meer een wedstrijd werd. Hadden wij toch de regie in handen. We speelden geconcentreerd en gedecideerd. We sloten deze set af met 25-18 op het scorebord.

In de 3e set ging het ietsjes anders. We kregen de eerste ballen een beetje ongelukkig om de oren. Dit leverde een kleine achterstand op. Van steeds een puntje of 2 a 3. Er werd wat meer gerommeld. Er werd met name ook wat minder geconcentreerd gespeeld. Allemaal iets te afwachtend. Die 2 a 3 punten hebben we in het verloop van de set niet kunnen wegwerken. Het was verder steeds puntje om puntje. Maar die 3 punten kwamen we aan het eind dus mooi te kort. 22-25

Even spookte er een beeld van de wedstrijd tegen Bovo door mijn hoofd. Die wedstrijd waar we ook 2-0 voor kwamen. Maar uiteindelijk op het tandvlees moesten vechten om nog met 3-2 te winnen. Dit spookte heel even door m’n hoofd, heel eventjes. Wat ons betreft was de 4e set dan ook de laatste set. In het begin ging het nog gelijk op. Maar op een gegeven moment konden we een gat slaan. Door redelijk wat service druk gaven we Sparta het nakijken. Sparta kwam daarna nog een beetje terug. Ook door een beetje service druk. Dit werd echter op tijd in de kiem gesmoord.

De rest van de set hebben we zeer volwassen uitgespeeld. Het was gedaan met Sparta. Het was over. 25-15.

Wederom een overwinning dus. En dan ook wel een hele fijne. 4 punten erbij, na een mooie pot volleybal. Veel tevreden gezichten. ’t Was weer een mooie middag. Voor ons dan.

Volgende week Vios Eefde Heren 1. Maar eens kijken of het dan een leuke middag wordt.

Groetjes,

PP