U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

5 december 2010

Meisjes A2 kampioen !!


Afgelopen zaterdag was het zover. In een afgeladen sporthal kon de Meisjes A2 van Tornax kampioen worden. En dat in een rechstreeks duel met de enig overgebleven concurrent: Grol A1. De uitwedstrijd tegen Grol wisten we vorige maand met 3-1 te winnen, maar die overwinning was enigszins geflatteerd. Geen appeltje eitje dus en alle ingredienten aanwezig voor een spannende pot volleybal.

En een beetje nerveus begonnen we aan de warming up. Na het inslaan snel de wedstrijdshirts aan en we konden beginnen. En hoe !! De eerste set werd er geweldig gespeeld. De beste set die we dit jaar gespeeld hebben. Alles lukte en op een paar schoonheidsfoutjes na werd er foutloos gespeeld. Grol wist niet waar ze het moesten zoeken. Met een goede verdediging en gevarieerd aanvalsspel werd Grol van het kastje naar de muur gestuurd. Na het 25e punt volgde er een enorme ontlading op het veld. 25-12 was de alleszeggende eindstand van de eerste set.

Maar we waren er nog niet. Om helemaal zeker te zijn van het kampioenschap moest ook de tweede set gewonnen worden. En in het tweede set ging het een stuk moeizamer dan in de eerste. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Totdat tegen het einde van de set Grol goed begon te serveren en wij moeite hadden om de pass bij Hilde te brengen. Een wissel moest uitkomst brengen. De serveerster van Grol wist de bal precies bij Romy te brengen die net de pass was komen versterken. Een goede pass naar Hilde, een goede setup en prachtig afgemaakt. We hadden de opslag weer terug en die gaven we niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het 25-22. Het kampioenschap was een feit.

Er viel een last van ons af en in de derde set speelden we weer frank en vrij. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat Grol even in een aardige dip zat in de derde set. We liepen gelijk uit en wisten de set met 25-10 te winnen.

3-1 is leuk, maar 4-0 is nog veel mooier. En dat was gelijk de opdracht : ''binnenhalen die vierde set''. En dat lukte met wederom goed spel. Grol is, behalve dan in de tweede set, geen moment in de wedstrijd geweest en dat is de verdienste van de meiden van A2. Het lijkt wel alsof ze beter gaan spelen naarmate het belang van de wedstrijd toeneemt. De vierde set wonnen we met 25-15. En dat betekent dat we niet meer te achterhalen zijn. 1 setje verloren en gemiddeld per set 12.8 punten tegen gekregen!! En dat zegt heel erg veel.

Eerlijk is Eerlijk, we moesten eigenlijk ook wel kampioen worden. Het volgende halfjaar mogen we bewijzen dat we nog meer in onze mars hebben. En dat hebben we. Het is een goede groep waar nog veel rek in zit. Ik kan niet wachten op de volgende competitiehelft. Hilde, Marjolein, Fleur, Lynn, Romy, Iris, Janine en Renate: gefeliciteerd met het kampioenschap. Jullie hebben het verdiend en zelf afgedwongen. Je moet het op de belangrijke momenten doen en jullie hebben het gedaan. En nog sterker: de eerste set was absolute klasse. Zelfs de coach die altijd kritisch blijft zat te genieten op de bank.

Hup Tornax A2 !!