U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 december 2010

Heren 1 wint van de nummer 2, Vios Eefde!


Zaterdag 11 December Vios Eefde Heren 1 – Tornax Heren 1

Uitslag: 1-3

Best wel positief zeg maar.

De wedstrijd van vandaag begon om 17:00 uur, in Eefde. Dus dan heb je natuurlijk nog een hele dag om je mentaal voor te bereiden. Want Vios Eefde is altijd lastig. Ze stonden voor vandaag ook 2e, wij daar in tegen 6e. Vios had ook nog geen wedstrijd verloren. En dan moesten we het ook nog in hun thuisbasis tegen ze opnemen. Dan weet je van te voren dat het geen makkelijke wedstrijd wordt. Dat zeg je dan ook tegen iedereen die aan je vraagt of je nog moet volleyballen. Je zegt dan meestal ook iets van ‘ja ‘k heb er wel zin in.. maar ze staan wel 2e.. dus we moeten het nog maar even zien’. Halverwege de middag ga je dan ook op standje ‘psycho killer’. Dat wil dus zeggen dat je de wat ruigere soort van heavy metal muziek opzet. En een halfuurtje therapeutisch, voor de spiegel, naar je zelf gaat staan grommen. Of ben ik nou gewoon zo’n rare volleybal verslaafde mafkees?

Afijn. Toen we in Eefde aankwamen was de algemene tendens, dat wij toch een beetje de zogeheten ‘onderhond’ waren. Dus wij begonnen deze wedstrijd gewoon als ‘onderhond’.

En het begin ging eigenlijk wel redelijk. We kwamen in eerste instantie wel een paar puntjes achter. Maarja, we waren niet voor niets de ‘onderhond’. Maar op een gegeven moment kwamen we wat beter in de wedstrijd. Bij deze wedstrijden is het voor ons zaak, om te zorgen dat de tegenstander niet in z’n spel komt. Dus we moesten ons spel goed organiseren en flink druk zetten op Vios. Hierdoor trokken we het spel naar ons toe, bogen we de achterstand om in een voorsprong en konden we de set afsluiten met 19-25

De 2e set was meer van hetzelfde. En dan nog iets erger. Voor Vios dan. We hadden Vios behoorlijk in de tang. En zo was het 16-25. En dat tegen de nummer 2 in de competitie. Toch al netjes.

In de 3e set begonnen we wederom goed. Alleen halverwege de set ging het eventjes, goed, mis. De pass kwam even niet goed. En daarop volgende, werden er een paar fouten gemaakt aan het net. Aan het eind van de set konden we ons spel nog wel weer eventjes oppakken. Maar het was al te laat. 25-21.

Het was dus net als tegen Sparta. De eerste 2 sets de baas zijn. En de 3e dan weer toegeven. De 4e set was dus weer 2 punten waard. Het score verloop was nu vrij stabiel. Puntje om puntje. Er werd gevochten voor elk punt alsof het de laatste was. Toch vonden wij halverwege de set een breekijzer. Bij de serve van ondergetekende stond de spelverdeler heel netjes op 2-3. En de 2 mannen die aan de lijn stonden konden de bal vaak niet genoeg controleren om deze voor de spelverdeler te brengen. Vios kwam hier vervolgens eventjes niet lekker uit. Dit leverde ons eventjes een gaatje van een puntje op 4 op. Deze punten bleken we in de slotfase zeker wel nodig te hebben. Het was spannend maar ondanks de steun van het thuis publiek kon Vios niet meer langzij komen. Bij 24-26 werd het volk op de tribune stil en klonk er luid gejuich van onze kant van het veld.

Vios had nog geen wedstrijd verloren. En toen kwam Tornax Heren 1 op bezoek. Kom der maar eens op. Als ik dit voor de wedstrijd gezegd had, had iedereen me faliekant uitgelachen. En bovendien gaf Gert na de wedstrijd te kennen dat hij vond dat hij zelf niet lekker gebald had. Iets wat ondergetekende ook over zichzelf kan zeggen. Mijn fouten percentage was simpelweg te hoog. Des te knapper is dan dat wij als team zijnde, nog steeds genoeg in huis hadden. Om Vios dusdanig te ontregelen dat we met 4 punten terug gingen naar Ruurlo. Dat geeft te denken.

Al met al vonden wij dit wel redelijk positief. Wat zeg ik? Positief? It was pretty f*cking Ninja!!

Nu maar eens kijken hoe het ons in het jaar 2011 afgaat. Bij deze wens ik u, de zeer gewaardeerde lezer van dit verslag, een fijne kerst en een zeer gelukkig Nieuwjaar.

Groetjes,

PP