U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

18 december 2010

Jongens A niet opgewassen tegen de DoivInator


Zaterdag 18 December Reflex Jongens A - Tornax Jongens A

Uitslag: 4-0

De DuivInator rolt over Tornax JA

Het was een prachtige zaterdagmorgen, door de witte bomen glinsterde een verdwaalde zonnestraal neer op het bevroren wegdek. Iedereen had net vakantie (of al wat eerder..) en was dat wezen vieren de vorige dag, ieder op zijn eigen manier. Op eenofandere manier was iedereen vitaal en helemaal klaar om deze wedstrijd te gaan spelen, en je weet wat “ze” zeggen: een slechte generale is een goede opvoering (lees onze afgelopen training).

Niets was minder waar! We hebben een geweldige pot gespeeld, voor tegen deze tegenstander. Want deze Reflex uit Doiven was duidelijk beter dan ons teampje, maar dat legt de lat ook weer hoger voor ons. Dit resulteerde wel in een enigszins beschamende eindscore (100-48), maar al met al hebben we het dus wel goed gedaan.

Na het ophalen van iedereen (lees ondergetekende was onderuit gegaan en werd even behandeld aan zijn verwondingen en kon het niet snel genoeg halen naar de sporthal, en Bart, want die woont ver) begonnen we aan onze reis naar Doiven, zo'n 50 km?

Ingekomen (of is het nou aangekomen? Afin) in (nee toch aangekomen..) Doiven gaan we via de zaal naar de kleedkamer (dit kan niet anders momenteel?), en kleden ons om. Onder het inspelen zag je goede concentratie, en onze ballen gingen goed, tijdens het inslaan verbaasde ik me over onze aanvallen, die veel beter dan normaal leken te gaan. Maar de tegenstander had een treetje hoger genomen, en deed het dus beter.

Na enig “Pak hem Duiven(Doiven)” van Rien e.o. Gingen we beginnen aan de eerste set, die ons wel voorbij leek te vliegen. We begonnen puik, maar halverwege lieten wij ons onderdanig worden aan de kracht van Reflex, en werd het een scharminkele 25-14.

De welbekende (voor jongens A dan) klap was weer gevallen, maar we lieten ons niet zomaar pakken, ze zullen er voor moeten vechten. Zo deden we dat ook, minder goed dan de vorige set, passes gingen bagger (of gewoon tegen het dak), en aanvallen in het net. Dit werd dan ook een 25-11.

Nu hoor ik je denken, 14+11=25... dan gaat het vanaf nu slechter (gezien ons totale puntenaantal van 48..) ja, zoo slecht zelfs, dat William G Morgan zich omdraaide in zijn graf. Okee dat viel mee, ze waren gewoon beter. Soms zeggen cijfers meer dan woorden. 24-9

Zo, op naar de 4e set, en BAM!, we speelden ineens volleybal met rally's en mooie aanvallen. Maar na elk hoogtepunt komt een dieptepunt, namelijk de uiteindelijke score. 25-14

En zo eindigden we met een 4-0 nederlaag, die we wel lekker uitgespeeld hebben, tegen een aardig team met een goede correcte scheids. Volgende wedstrijd: Thuis tegen GORSSEL!