U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 september 2008

Wedstrijdverslag Meisjes A


Reflex – Tornax

Stand: 2-3

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd in Duiven tegen Reflex.

De eerste set begonnen we goed en stonden al gauw een stuk voor. Alleen toen lieten we Reflex meer in het spel komen en werd de achterstand van ons groter. We vochten ons toch nog terug en verloren deze set nipt met 25-22. Toch hebben we deze set goed gespeeld. Nou, we besloten voor de 1-3 winst te gaan.
We begonnen goed en het liep erg lekker van onze kant. Opslagen gingen goed, de pass liep lekker, de set-up kwam goed en de aanvallen werden goed afgemaakt. Ook begonnen we aanvallen van de tegenstander af te blokken, ze werden zenuwachtig en begonnen de ballen in het net te slaan. Deze set wonnen we met 18-25.
Toen stond het dus 1-1. Op naar de 1-2. Het begon goed en het zag er naar uit dat we deze set inderdaad ook zouden gaan winnen. Alleen nu dan weer de ‘bekende’ derde set (zie vorige wedstrijdverslagen, hieruit komt voort wat het kwaaltje van de meisjes A is in de derde set). Alleen dit was niet écht een ‘bekende’ derde set en hopelijk zullen de volgende derde sets in de volgende wedstrijden ook als deze gaan. We speelden degelijk, het ging allemaal netjes en goed, alleen op het eind begonnen we ons een beetje aan te passen aan het niveau van Reflex. Dus we verloren deze set jammer genoeg met 25-23.
We besloten nu maar voor een vijfsetter te gaan. We gaven meteen vanaf het begin gas en we stonden binnen de kortste keren een straatlengte voor. Ze maakten fouten en hun middenman/middenvrouw eigenlijk werd al een beetje geïrriteerd te raken. Zij was een van de weinigen die de aanval van Reflex echt af kon maken. Alleen nu werd ze aanval na aanval afgeblokt door verschillende spelers van ons. Mede hierdoor wonnen we deze set met 14-25.
We waren nog maar 15 punten verwijderd van de winst. We zaten goed in het spel en gingen weer verder in het ritme van de vierde set. Het liep eigenlijk perfect en we wonnen dan ook met 13-15. We hebben laten zien dat we kunnen volleyballen en hebben ons vandaag van onze beste kant laten zien.

Volgende week uit in Lichtenvoorde tegen Longa’59 MA1.

Kijken wat het hier wordt.

Groetjes Lisan