U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 januari 2011

Meisjes A winnen jeugdbekerwedstrijd


Gisteravond stond er een jeugdbekerwedstrijd van de meisjes A op de agenda. De jeugdbeker is een competitie voor meisjes tot 18 jaar. De eerste ronde hebben we overgeslagen omdat de tegenstander geen tijd kon vinden om naar Ruurlo te komen?

Met de goede prestatie op de 'open club' kampioenschappen in het achterhoofd traden we gisteren in de tweede ronde aan tegen Vios Beltrum. Vooraf kregen we een aantal afzeggingen en met moeite konden we gisteren zelf een team op de been brengen met daarin ook nog een aantal meisjes die niet geheel 'okselfris' waren.

Maar goed, gespeeld moest er worden. In de eerste set hadden we duidelijk moeite om in het spel te komen. De 'spirit' was er niet echt en we konden niet voldoende gebruik maken van de mogelijkheden die de tegenstander ons bood. Met name het gat bij Vios rechtsachter vonden we te weinig. Daarnaast kozen we te vaak voor de moeilijke oplossing. Toch ging de set gelijk op. Op 23-24 en setpoint tegen probeerde de coach de opslag van de tegenstander in verlegenheid te brengen door een dubbele timeout, maar dit mocht niet baten. We verloren de eerste set.

In de tweede set ging het beter lopen en konden we meer druk uitoefenen op Vios. De gaten werden beter gevonden en Vios had daar geen pasklaar antwoord op. De set werd redelijk eenvoudig naar binnen gehengeld. Hetzelfde zagen we in de derde set. Bij vlagen werd er goed gespeeld. Met een 2-1 voorsprong begonnen we de vierde set. In het begin leken we terug te vallen naar het spel in de eerste set. Gelukkig waren we in staat om dit om te draaien en zo stond er na afloop een goede 3-1 op het bord.

Op naar de derde ronde!