U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 januari 2011

Heren 1 wint ook de eerste wedstrijd van 2011


Zaterdag 15 januari 2011 Tornax Heren 1 – Labyellov Heren 1

Uitslag: 3-1

 

Vandaag stond nog de laatste wedstrijd van de 1ste seizoenshelft op het programma. En dan wel tegen een (overigens ook oranje gekleurd) gezelschap uit Zevenaar. Labyellov stond op de ranglijst een plekje lager dan ons. Maar dit is poule H1D, en daar maakt de notering op de ranglijst niet zo donders veel uit. We keken dus vooruit op een zware middag, in onze eigen sporthal. Op het 1ste veld, wat rond half 4, geheel oranje kleurde. Het ‘ene’ andere Oranje tegen het ‘andere’ andere Oranje.

Wat dus al vast stond was dat de winnaars van deze pot, oranje shirts droegen. Labyellov was een ploeg met redelijk wat leeftijd, en 2 power-aanvallers op de buitenpositie, die overigens ook te pas en te onpas opgezocht werden. Iets wat we al vrij snel in de smiezen hadden in de 1ste set. Een set die we overigens goed en fel begonnen. We trokken het spelletje meteen onze kant op. En dit uitte zich ook in een score verloop wat behoorlijk in ons voordeel lag. Er werd veel druk gelegd bij Labyellov waardoor hun aanvallers er niet altijd even goed uitkwamen. Aan onze kant wisten de aanvallers de kansen echter wel om te zetten in punten. Dit leverde een stand van 25-14 op.

De toon was gezet. Waar het niet dat Labyellov in de 2e set toch meer van zich af ging bijten. Dat samen met het gegeven dat wij wellicht de teugels iets lieten vieren en zo nu en dan ook wat meer onnodige persoonlijke fouten maakten, zorgde ervoor dat de stand gelijk op ging. Het was op een gegeven moment haast puntje om puntje. Het mocht dan ook zo zijn dat in de slotfase van de set, ondergetekende verantwoordelijk was voor meerdere punten, waaronder punten van Labyellov. Bij 26-27 wist Labyellov de set echter in hun voordeel te beslissen. 26-28 dus.

Aan het begin van de 3e set leek het nog eens slechter te gaan. Labyellov had een paar klassieke mazzel ballen, categorie ‘service via de netband’ en wij kwamen er verder aanvallend eventjes niet uit. In de daarop volgende rally’s werd er eventjes orde op zaken gesteld. De oranje mannen van Tornax lieten even de tanden zien en pakten het goede spel weerop, door stug volhouden overigens. Vervolgens werd de vrij grote achterstand in één service beurt omgebogen tot een voorsprong, een service beurt die overigens 2 time outs en wat wissels overleefde. Om de machteloosheid bij Labyellov maar even aan te geven. Even later was Labyellov echter weer aan zet. Waardoor de stand zich uiteindelijke weer gelijk trok bij iets van 17-17. Ook interessant was het wisselbeleid van Labyellov. Er werd veelvuldig gewisseld, spelverdelers voor linkshandige aanvallers, spelverdelers er weer uit om een 3 mans aanval meer te benutten. Nog grappiger was misschien wel dat de bal toch 80% van de tijd naar de twee eerder genoemde buitenaanvallers ging. Afijn, het werd wederom spannend in de slotfase van de set. Waarin wij dit maal aan het langste eind trokken. En de set binnensleepten met 25-22.

En dan op naar de 4e set, die in ons geval, 2 punten waard was. Raar maar waar. Het was wederom niet het dominante spel van de 1ste set. Maar beter dan de voorgaande 2 sets. Al met al was het een vermakelijk schouwspel, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het is natuurlijk altijd al wel vermakelijk als Labyellov een Midaanvaller van Tornax aan de buitenkant van het veld tegen te grond ziet smakken, als reactie daarop een aanval over het midden speelt en dan vervolgens een oplettende buitenaanvaller van Tornax tegenkomt en daardoor de bal alsnog om de oren krijgt. Dit geeft dan wel weer aan dat het organiserende spelletje bij ons veel beter draait dan aan het begin van het seizoen. Iets wat ons al veel punten opleverde en vandaag weer. Want de 4e set trokken we uiteindelijk ook naar ons toe, nu met 25-21.

Deze worstel partij leverde weer 4 mooie punten op. 4 punten die onze positie in de bovenste helft van de poule nog maar weer iets verstevigd. Volgende week kunnen wij onze sportieve revanche halen op Wivoc Heren 1, wat dan op bezoek komt. Maarja, Wivoc.. Altijd lastig.

Groetjes,

PP