U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 april 2009

Heren 1 weer op dreef


04-04-2008 Avanti - Tornax 3-1

Eigenlijk ging het al nergens meer om. Avanti was al kampioen en wij streden om een vierde of vijfde plek. Maar tegen Avanti spelen is toch altijd meer bijzonder. Zeker omdat de thuis wedstrijd tegen de heren uit Lochem zo dramatisch was dat we toch wel op revanche uitwaren.

Om helemaal warm aan de start te komen is door de technische begeleiding van de Ruurlose selectie besloten om per fiets naar Lochem af te reizen. Om niet totaal leeggelopen aan te komen is Herr Frank bereid gevonden om de tassen per auto te brengen. Waarom Herr Frank zelf niet op de fiets ging? Herr Frank heeft het nog steeds moeilijk met fietsen gezien zijn afkomst (Jawohl).
Al geruim voor de wedstrijd waren we in Lochem aanwezig alwaar een driekoppig delegatie achter de bar probeerde koffie uit een machine te krijgen. Detail is wel dat het drie dames waren....Na een kwartier hebben we toch iets wat op koffie leek gekregen. Bennie kreeg zelfs een bak water met daarin een soort oliefilter waar dan weer thee uit moest komen.
Arjan, bekend als spelverdeler van Avanti, vriend en collega van enkele spelers van Tornax was voor de wedstrijd ook al zenuwachtig voor de sporthal aan het heen-en-weer lopen. Er hing iets in de lucht.
Na de gebruikelijke warmloop oefeningen en het inhouwen vond de scheids het genoeg en wilde graag met het schouwspel beginnen. De tribune was inmiddels al vol gelopen en de stewards moesten zelfs mensen wegsturen.
Gert, aanvoerder van de selectie uit Ruurlo, wilde voor de wedstrijd een brouwsel aan de kampioenen uit Lochem geven als blijk van waardering voor het behaalde. Dit brouwsel is bedoelt voor de wedstrijden van het volgend seizoen, we denken namelijk dat Lochem heel wat te verdrinken zal krijgen. Maar.....we wensen ze natuurlijk al het goeds.
De wedstrijd zelf was goed, heel goed zelfs beide teams gingen er vol voor. Nu zal menig lezer denken 3-1 dat lijkt me toch duidelijk. Natuurlijk maar als je je bedenkt dat alle sets boven de 25 eindigden voor beide teams dan zegt dat toch wel iets. Lammer voor ons dat we er niet meer uit konden halen, maar ik denk dat iedereen er vrede mee heeft.
Na de wedstrijd kreeg Avanti de lauweren om gehangen door het bestuur. Gerrit, de trainer van Avanti en bij Tornax ook bekend, zij nog de volgende woorden. "wij hebben dit kampioenschap te danken aan het harde werken op de trainingen". Als je je dan bedenkt dat wij heel lang zijn bij gebleven, dan moeten wij ook wel heel hard getraind hebben...
In de kantine was het wachten op de wel verdiende gele rakkers. We hadden immers nog wat tegoed van Avanti. Stel je nu het volgende voor. Wij zitten met 6 man nog geen 2 meter van de bar, Avanti zit op een afstand van een meter of tien. Elke keer dat zij bier nodig hadden moesten ze dus langs ons. Het heeft toch nog zeker 2 uur! geduurd voor dat ze ons zagen zitten, heren 2 was al klaar met spelen en zij begonnen na ons. Nu snap ik wel dat je ons beter aan onze oranje shirtjes kunt herkennen maar dit was wel heel triest.
Door dit lange oponthoud moesten we wel in Lochem gaan eten. Jan Patat of was het Patat Jan leek ons hiervoor de meest geschikte locatie. Daar aangekomen bleek dat de zaak goed vol zat. Een gezellig familie die nog moest bestellen had de enige zitplek ingenomen. Dus wij moesten onze moegestreden ledematen nog even staande houden. Twee dames van de gezellige familie dachten voor het diner nog snel even een sigaretje naar binnen te zuigen. Dit moesten zij, gezien de nieuwe regelgeving, buiten doen. Geen nood het was lekker weer en er stonden wat van die houten tuinbanken waar je heerlijk kon zitten. De dames dachten er ook zo over en vleiden zit neder. Een van de dames was wat gezet, en dan zeg ik het netjes, ging aan het uiteinde zitten. Het bankje kon deze last echter niet dragen en bezweek zachtjes maar zeker door haar poten, en dan bedoel ik die van de bank.
Ondertekende zag dit gebeuren en kon een lachprikkel niet onderdrukken en begon hierop welgemeend te lachen. De dame in kwestie was echter not amused. Toen ze mij ook nog zag lachen werd de handtas gepakt en werd even gecontroleerd of de glasgevel van Jan Patat nog wel schokproef was. Zelden heb ik een handtas een afstand van 3 meter zo snel zien afleggen. En ik kan u zeggen, het glas hield het. De dame in kwestie wilde nu bij mij even informeren of het leuk was wat haar was overkomen. Ik antwoordde haar dat het inderdaad wel humoristische trekjes had. Hier was ze het schijnbaar niet mee eens want de hele familie verliet het pand zonder ook maar iets te hebben besteld. Ik denk dat ze zich in één keer bedachten dat ze de caravan niet op slot hadden gedaan of zo.

 

 

 

 

 

 

En zo eindigde een volleybalmiddag in het altijd vriendelijke Lochem en trapten onze vermoeide benen ons weer naar Ruurlo.

Der Alte.