U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 januari 2011

Heren 2 vier punten rijker


Zo, daar zit je dan. Zondagavond, een uurtje voor ‘Boer zoekt vrouw’ en je schoonmoeder is op visite. Tijd om een stukje te schrijven over de wedstrijd Tornax – WSV.

Laten we eerst maar eens beginnen met de setstanden. 20-25, 25-18, 25-15, 25-21. De eerste set hebben we helaas laten liggen. Dit kwam waarschijnlijk omdat we de oliebollen nog in onze maag hadden zitten van oud en nieuw. Dit was namelijk onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De eerste set hebben we helaas verloren. Toch was het spel niet slecht te noemen. Maar ja, het kon altijd beter (volgens de zijlijn).
De tweede set ging al een stuk beter. Er zaten mooie aanvallen tussen, helaas af en toe een iets te scherpe bal van de spelverdeler waardoor er af en toe noodgedwongen geprikt moest worden. Maar zolang Tornax maar meer punten maakt als de tegenstander is het goed, toch?
De derde set werd er drastisch gewisseld. Ramon, Remco,Hans en Pieter (Alias kom anders maar is even wisselen jongen) werden ingewisseld voor wat meer senioriteit à Jesse, en de drie ubersenioren, Frank, Marcel en Leendert. Je kon duidelijk zien dat WSV moe was gespeeld in de tweede set, aldus Hans en ondergetekende sluit zich daar bij aan. Meer service druk door Bjorn en ook Aart was het motto.  Aangezien er ook jeugdige lezers zijn ben ik genoodzaakt om wat censuur te plegen. Maar wie de film ‘ New Kids Turbo’ heeft gezien weet wat voor .k.. service Bjorn heeft. Verder nog wat 1 ste tempo ballen van Marcel, af en toe een drie meter bal van Leendert, en wederom een kopbal van Aart en zo werden de puntjes bij elkaar gespeeld. Veel enthousiasme zat er helaas niet in. Om deze reden kreeg Jesse de instructie om minimaal 5x te juichen bij een gemaakt punt. Dit is gelukt. Jesse volgende keer alleen juichen als wij een punt maken, maar het begin is er. Ook zitten wij over te denken om een nieuwe tactiek toe te passen waar Leendert wel eens gebruik van maakt. Namelijk de tweede bal vanaf het veld van de tegenstander opzetten voor een aanval. Dit schijnt te mogen.
We staan nu 5de. Al met al was het een erg vermakelijke wedstrijd om te zien.