U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 januari 2011

Meisjes A2 wint Dik van Wik


Vorige week begon de nieuwe competie voor de meisjes A2 met een makkelijke 4-0 overwinning tegen Volverijs, in de vorige seizoenshelft nog de nummer 3. Vandaag was het andere koek, we moesten uit naar Steenderen om aldaar tegen de meisjes van Wik te spelen. Wik Steenderen en Gekomo Rivo werden in de eerste seizoenshelft afgetekend 1 en 2 en met afgetekend bedoel ik ook echt afgetekend.

 

 

Janine kon helaas niet spelen en Hilde was van de week ziek geweest, dus we hadden Inge gecharterd om mee te spelen. Inge, nog bedankt daarvoor.

In de eerste set ging het gelijk op. Nog een beetje onwennig spelend werden er hele goede ballen gespeeld en ook iets mindere. In de buurt van 18 zetten Wik een tussensprint in en kwam op 21-24. Bij deze stand moest Iris gaan serveren. Ze liep al naar de achterlijn met een houding van heb ik weer. Maar dat bleek onterecht. In 1 serie sloeg ze ons naar 26-24 en daarmee winst in de eerste set.

En deze set was een belangrijke. Goed voor het zelfvertrouwen. Dat betaalde zich uit in de volgende sets. Ongeloofelijk hoe goed de meiden bij tijd en wijle stonden te spelen. Goede opslagen en soms nog mooiere prikballen. Wik was blijkbaar geen tegenstand gewend, want ze hadden geen antwoord op ons spelletje. Met name het wegleggen van de derde bal als we niet echt tot een aanval konden komen was echt erg goed !

We konden het ons zelfs nog veroorloven om in de vierde set de opstelling een beetje door elkaar te gooien  om zo Hilde een beetje te sparen. Het mooie was dat erg veel lukte. Marjolein blokte de ene na de andere midaanval af. Ze was er zelfs een beetje beduusd van! Ze zei na de wedstrijd, weet je wat ik nu anders doe: ik doe mijn ogen open bij het blokken ?? Nou dat moet ze dan maar vaker doen, want de midaanvalster van Wik heeft vannacht een slechte nacht na zoveel blokgeweld.

En om niemand te kort te doen: we hebben allemaal goed gespeeld ! Twee gespeeld en 10 punten, wat willen we nog meer!

Conclusie van het verhaal: WE WINNEN DIK VAN WIK!