U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 januari 2011

Heren 1 pakt de winst in lege sporthal


Zaterdag 22 januari Tornax Heren 1 – Wivoc Heren 1

Uitslag: 3-1

Met hangen, wurgen en nog meer van dat gemartel.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het was een rare dag. Zo had ik eerst vandaag als een deel van de 3 koppige technische staff van de Jongens A moeten aantreden. Wegens miscommunicatie over een verzette wedstrijd kwam de tegenstander bijna 2 uur te laat. Wedstrijd op papier gespeeld. Om half 2 werd het dodelijk stil in de zaal. De meisjes B en mix C hadden hun wedstrijd erop zitten. En toen was er niets. Helemaal niets. Één wedstrijd in het vooruitzicht. Maar dat feestje zou pas rond kwart over 3 een keer een soort van beginnen. Dan zoek je een oude verpauperde volleybal op, dan trap je even een balletje of zo, dan hang je wat op de tribune en tegen de tijd dat de heren van Wivoc en m'n eigen team maten in de zaal waren, was er van geen sprake meer van een of andere 'Focus'.

Om het rampen scenario compleet te maken kwam de scheidsrechter niet opdagen. Leendert meldde zich uiteindelijk aan als scheids, terwijl die eigenlijk gewoon mee zou spelen. De teller kwam dan gelukkig nog weer wel, waarvoor dank. Maar het was dus een rommeltje. En dan moet je ook nog spelen tegen een rommel ploeg als Wivoc. Wat voor ons altijd een moeilijke tegenstander is. Het begon dus ook rommelig, hangen en wurgen. Persoonlijke fouten, niet in de wedstrijd zitten, fout na fout maken. En dan is het een kwestie van jezelf geweld aan doen, schreeuwen, blèren, doorbijten, duizend doden sterven en weer opstaan. En dan toch aan het eind van de 1ste set de achterstand inlopen en winnen met 26-24 of iets dergelijks.

Dan in de 2e set de wijzers weer uit het (donker) rode gebied en weer met verstand gaan ballen. Op de manier zoals wij dat willen en graag doen. De tegenstander je spel opleggen. Puur volleyballen en georganiseerd. Op zo'n moment met een beetje service druk loop je dan uit op Wivoc. Ik geloof dat het even later iets van 25-9 stond.

De 3e set is dan 2 punten waard. Maar door al dat gehang en dat gevoetbal de hele middag begon het lampje van de reserve tank al te branden. Gevalletje pap in de benen. Afijn, het ging inmiddels weer gelijk op deze set. Wivoc had overigens een wat vreemde wissel gespeeld. De buitenaanvaller die er juist wel door heen kwam werd gewisseld voor een 2e spelverdeler. Opzich niet zo verwonderlijk van die 2e spelverdeler.. aangezien we in de 2e set van 6-6 naar 16-6 uitliepen toen ze een situatie met 2 aanvallers hadden. Maar goed. De verslapping speelde ons iets parten, niet hele maal scherp meer zijn, voor moeilijke oplossingen kiezen. En dan de set toegeven met 24-26. Zuur.

Maar inmiddels begon het bij Wivoc ook wel te kraken. De scorende aanvaller was eruit. De midman was een set eerder al gaan handballen en er werden net zoveel of meer ballen op 2 meter hoogte tegen de muur gerost of in het net geslagen, dan gescoord. Het beste was er inmiddels wel af. Maar we lieten dit geen 5e set worden. Op naar 25-14 of iets dergelijks.

Weer 4 welkome punten. 4 punten tegen een moeilijke ploeg waar we in het begin van het seizoen nog vrij kansloos met 3-1 van verloren. Zo pakken we onze puntjes gewoon weer mee. En delen we de 4e plek nog steeds met Dash, die overigens vandaag ook, net als wij, met 3-1 wonnen. En Dash is dan meteen de ploeg waar we volgende week in Vorden tegen moeten ballen. Gezellig.

Overigens nog even hard gezongen voor Bas, die gisteren 17 jaar geworden is(Jonge god). Daar waar overigens ook nog het een en ander op gedronken is.

Overigens nog een bedankje voor het publiek wat nog naar deze kille, stille sporthal durfde te komen!

Gegroet,

PP