U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 januari 2011

Heren 1 beleeft zware avond in Vorden


Zaterdag 29 januari 2011 Dash Heren 1 – Tornax Heren 1

Uitslag: 3-2

Dash uit, typisch een wedstrijd uit de categorie 'altijd lastig'. Nu was het al helemaal leuk dat wij 'bijna' exact gelijk stonden op de ranglijst. En met bijna exact gelijk bedoel ik het volgende. We hadden niet alleen net zo als Dash 34 punten uit 11 wedstrijden, 27 sets voor en 18 tegen. Maar het aantal gescoorde punten was echter ook 'frappant'. Dash had 1024 punten voor, wij 1020, Dash had 948 punten tegen gekregen, wij 949, bijzonder.

Maar Dash uit betekent ook dat je ongeveer aan het eind van de dag af kan reizen naar Vorden. Daar waar de wedstrijd dan om half 6 begon. En dat begin ging even wat anders als gehoopt. Want het was een iets ander Dash dan tegenover ons stond in de thuiswedstrijd, erger nog, het Tornax van toen was vandaag ook niet echt aanwezig. We begonnen met name rommelig en waren eigenlijk altijd een stap achter op Dash. Dash kon door zich een stuk feller te presenteren, de 1ste set vrij gemakkelijk binnenhalen met 25-16.

Het werd dus een zware middag. Gelukkig waren we wel in staat om de knop toch een beetje om te zetten. In de 2e set konden we aanpikken bij Dash en meer ons eigen spel spelen. De wedstrijd ontpopte zich nu tot een echte wedstrijd. Het was met name goed te zien dat beide ploegen hun sterkere rotaties in de opstelling goed gebruikten. Zo was het dus mogelijk dat eerst Dash een aantal punten uitliep en dat wij dat gat daarna weer dicht liepen. We sleepten deze set binnen met 22-25.

Alleen de 3e set leek weer meer op de 1ste, Dash liep direct aan het begin weer een stuk uit. En de rest van de tijd liepen we toch min of meer achter de feiten aan. De set ging dus verloren met 25-18

En geheel in de geest van de wedstrijd was het in de 4e set weer andersom. Alsof het aan de kant van het speelveld lag. Het feit is wel dat we deze set Dash toch weer beter in de tang hadden. Goed was het al met al nog steeds niet. Maar op karakter werd de set toch weer binnengehaald met 21-25.

En dan de beslissende 5e set. Het belangrijke was nu dus, de keuze van kant. Wij begonnen aan de kant, waar we de setwinst steeds wel pakten(en Dash overigens ook). Denk foutje, in de 5e set wissel je van kant. Laten we het daar maar op houden. 15-10 voor Dash. Over en uit.

Nou was het spel dan niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar laten we een positief ding naar voren halen. Als je naar de 1ste set kijkt, had het veel erger gekund. Het blijkt dus wel dat we nog dusdanig kunnen knokken op een dagje dat het wat minder gaat, dat we toch nog 2 sets kunnen binnenhalen. De tanden erin zetten en doorbijten.

Dash loopt nu weliswaar 1 puntje uit en wij staan nu echt 5e, daarna komt een tijdje helemaal niks. Daarboven daarin tegen, staan Dash en Victoria op schootsafstand, wij kijken dan ook met een half oog voorzichtig iets naar boven(niet te verwarren met scheel kijken..).

Volgende week zetten we de achtervolging namelijk gewoon weer in. En dan wel tegen de hekkensluiter. Wevoc komt op bezoek in het altijd mooie Ruurlo.

Gegroet en tot volgende week,

PP