U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

5 februari 2011

Heren 1 in hoog tempo naar 4-0 overwinning


Zaterdag 5 februari  Tornax Heren 1 – Wevoc Heren 3

Uitslag: 4-0

Het was weer zaterdag. En deze zaterdag zou de hekkensluiter Wevoc afreizen naar Ruurlo. Het altijd mooie Ruurlo, waar het nu gewoon pokke weer is. Laten we het maar even een 'licht briesje' noemen, met enig gevoel voor understatement.

Altwin was vanmiddag afwezig. Altwin, is namelijk 12.5 jaar getrouwd met zijn Regina. Hulde voor dit bruidspaar. Hiep hiep Hoera, Hiep hiep Hoera, Hiep hiep Hoera!!!! Zijn afwezigheid is hem vergeven. Maar toen zaten we al snel met een probleempje. Opzich zijn er wel 2 man aan te wijzen binnen heren 1 die normaliter ook wel een wedstrijdje op midden zouden kunnen spelen. Alleen, nu hadden we nog een probleem. Bas was een weekendje weg. En als je dan een selectie van 7 hebt, dat minus 2, dan kom je al gauw op 5. Geen nood. Aad, het huizenhoge mobiele blok, van het 2e werd gevraagd. En die deed maar al te graag mee. Anders had hij bij Dames 1 naar de wedstrijd van z'n vriendin moeten kijken en dat wil natuurlijk niemand(die wedstrijd is overigens ook gefilmd, dus er helemaal aan ontkomen doet hij niet.)

Afijn, genoeg geluld. Met Aad in de gelederen werd er begonnen aan de wedstrijd. En de wedstrijd, daar kunnen we grotendeels kort over zijn. Tornax Heren 1 was vandaag heer en meester in eigen huis. Nu hoor ik uw al denken, 'ja lekker makkelijk tegen de hekkensluiter'. Maar dat wil ik toch eventjes aankaarten. Wevoc is namelijk voor ons altijd een lastige ploeg. Het is dan ook de kunst om zelf te blijven volleyballen. En volleyballen, dat lukte vandaag wel. Het hoefde niet spectaculair, maar wel netjes, sober, gedegen en meer van dat behoudende gedoe. Nu staat dat dan soms wel lijnrecht tegen over mijn volleybal beleving. Maar hee, het werkt wel.

Dat bleek ook wel. De 1ste en 2e set werden in 25-11 en respectievelijk 25-17 afgesloten. Dan zou je een slotoffensief verwachten in de 3e set. In deze situatie altijd een 'keerpunt' zou kunnen zijn. Maar dat offensief bleef uit en het werd 25-15.

Het offensief kwam alleen in de 4e set. In het begin maakten we eventjes wat teveel foutjes. Vervolgens konden we niet in één keer een boel punten terug pakken. En al leek het dat wij het spel domineerden, Wevoc bleef de hele tijd heel ergerlijk 2 punten voor staan. In de slot fase was er een gevoel van 'EN NU ZAL HET GEBEUREN'. En het gebeurde. Met een beetje service druk brachten we wat druk op de ketel bij Wevoc. Elke bal die vervolgens door Wevoc te hard gepassed werd, werd aan het net door Erik & Gert B.V. de grond in getimmerd. We waren er nog niet, maar we hadden de stand gelijk getrokken en de leiding overgenomen. Na wat spanning in de slotfase stond er dan toch 26-24 op het score bord. Over en uit, 4-0 voor ons, 5 punten in Ruurlo, hartstikke fijn.

En dan nu iets heel anders. Er moest namelijk iets gevierd worden. Inderdaad, feestje, Altwin(in de 2e alinea van dit verslag) juist. De gehele heren 1 selectie afgezien van Bas, maar met Leendert, Frank en Bennie van het 2e +eventuele aanhang, stond rond 8 uur voor de deur van de Orangerie in Ruurlo. Het wachten was nog even op Bennie. Dit bood de gasten die al op het feestje gearriveerd waren de mogelijkheid om alvast de vluchtroutes in de Orangerie te verkennen. Gewoon voor het geval dat..

Allereerst hebben we Altwin natuurlijk medegedeeld met het uitstekende optreden van zijn vervanger, Aad, in de hierboven beschreven wedstrijd. In de zin van ' Neem rustig nog eens een wedstrijddagje vrij hoor'. Maarja, niet dat je Altwin de zogenaamde kachel zomaar aanmaakt. Maar het is altijd te proberen. Verder verliep het feestje en het oud-hollands-glas-kantelen zeer voorspoedig. De nooduitgang bleef dan nog wel dicht, maar het was wel heel erg gezellig.

Groetjes,

PP