U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 april 2009

Tornax Helden 2 - Revoc Heren 1


Zaterdag 18 april 2009 Tornax Helden 2 - Revoc Heren 1
Uitslag: 3-1

The Heren 2 Story

Hoofdstuk 18
"De heren 2 definitie"

Om dat maar meteen even wat op te helderen. Gisteravond op de gezellige feestavond werd er vrij blij met dartpijltjes in het rond gegooid. Treffend was dat André zich na 10 uur niet meer pal naast het dartbord waagde (en wel heel snel in een hoekje dook toen de vrouwen en vrouw-wordende ook mee wouden darten). Wat heeft de "heren 2 defintie" hier mee te maken dan. Nou dat had betrekking op mijn dart kunsten.

Mijn nuchtere waarnemer bas vertelde mij dat het vrij behoorlijk afwisselend was. Wel allemaal binnen de schaal van zwaar bagger tot bagger natuurlijk. Maar dit was dan toch wel Heren 2 ten voeten uit. Zo bleek dit seizoen. Dat ik overigens beter begon te gooien naarmate ik meer gedronken had, heeft hier echter even geen **** mee te maken(ik stopte toen ook met mikken, maar dat is een ander verhaal). Feit is wel dat ik vrij vaak de tripple geraakt heb. De tripple 1 wel te verstaan, wat nog altijd goed is voor een puntje of 3.

Maar nu maar even terug naar de verschijnselen op de zaterdag middag. De laatste wedstrijd tegen Revoc Heren 1 stond op het programma. Het team waar tegen wij ook het seizoen geopend hebben. Nadat de warmig up een beetje rommelig verliep. Steeds afvragend waar de een of andere persoon nu weer heen was, om er vervolgens achter te komen dat nog een andere persoon ook nog ergens anders was en zo verder. Als klap op de vuurpijl waren de bidons ook nog vermist in eens. En we moesten aantreden in die verschrikkelijke oude shirtjes. Waar ik overigens niet die verschrikkelijke mouwen af mocht knippen.

Wegens het inslaan had onze volleybalgoeroe Hans 2 uitspraken. A: hij had er een hard hoofd in omdat de concentratie bij ons niet geheel aanwezig was. B: dat Revoc met het inslaan opvallend wat respect probeerde af te dwingen door vooral had te slaan werd door Hans genuanceerd met de uitspraak dat het lompe harde rossen ter compensatie van onkunde was. ik had het zelf niet mooier kunnen zeggen.

Toen Tommy ook weer aanwezig was. Nadat hij heel verdacht alle meisjes van de B een stel breezers probeerde aan te smeren. Ik weet nog steeds niet wat ik daar van moet denken. Afijn we konden beginnen. E hoe anders dan met een kleine achterstand. Maar dan toch weer. De drive aan onze kant. Initiatief nemen en toedeledokie roepen. 25-12 was redelijk overtuigend.

De 2e set was volleyballend minder. Maar dat had zo zijn andere reden. Namelijk de zo straks genoemde onkunde aan de kant van Revoc. De boodschap was dus "lekker blijven serveren". Een te blije 2e-bal-doortikkende-spelverdeler-terwijl-hij-achterspeler-was aan de kant van revoc bezorgde ons heel wat puntjes. Naast het feit dat we het arme jong wat wij in de uitwedstrijd aan barrels hadden geserveerd ook weer in het veld stond. En die werd ook weer gevonden. "ros ze maar vol op dat jong" zei Herr Björn. Jawül.
Deze set trokken wij ook redelijk eenvoudig naar ons toe met een 25-14.

Fantasie opstelling. Het woord van de dag. Spelverdeler Bas zou als Power-Aanvallertje op de buiten positie gaan dienen. En Björn en Tommy zouden als de 2 spelverdelers fungeren in het 4-2 systeem. Of dit nou de directe reden was voor het ineens tegenvallende optreden is me niet helemaal helder. Feit was wel dat we toch puntjes achter kwamen te staan. En het ineens staken van de service-pass was ook onverklaarbaar. Het werd zelfs zo gek dat ondergetekende ons Rayon/NVS-jongetje uit de pass moest gaan halen. Insiders en kenners snappen dan wel dat dit wel heel erg fout ging. Gelukkig herpakte de voormalig Nederlands Kampioen Mini volleybal van circa 4 jaar geleden zich. Iets waar op de feestavond ook nog menig foto van voorbij kwam. Toen Bas nog lief was. zoals zijn vader al zei. Van je familie moet je het maar hebben Bas. Feit is dat ik het ook wel zei, vaker dan één keer zelfs. Maar goed, een 18-25 f*ck up.

Zelf verkloot hoerenvolleybal. Dat was de zeer subtiele genuanceerde analyse. Het systeem werd terug gedraaid. En Hans kwam op de buiten, voor Tommy. Niet dat de 4e set op fatsoenlijk niveau ging. Maar we hielden de voorsprong tenminste. Toch wel even een bijzegging: die buffel met die bos haar op de bank was in de voorgaande sets wel onze meest scorende aanvaller als ik even snel hoofdreken. Dus misschien dat het ook wel een beetje daar lag. 25-19. Over en uit.

Het is echter wel tekenend voor dit team. De euforie, de blamages. Een fijn mengsel van iets wat ik voortaan maar sober-blij-tuti fruti-kloot-pech-wanprestatie-wisselvallig-degelijk volleybal ga noemen. Het feit dat ik het niet goed kan beschrijven zegt al genoeg.

Wij vinden onszelf aan het eind van dit seizoen terug op een 3e plek. Wij zullen dus nog maar weer een jaartje opgesloten zitten in een klasse waar zeer verschillende soorten volleybal gespeeld wordt. Of nou, eigenlijk wordt er Volleybal en Anti volleybal gespeeld om het maar zo te noemen. Kampioen worden in een 3e klasse is lastig. Iets waar wij de bezieling wel voorhadden, maar te kort kwamen op degelijkheid en constant spel(en constante uitslagen) en de nodige power benodigd om dat te bewerkstelligen. Sparta heeft dat wel, en zij zijn daarom ook zeer verdiend (ongeslagen) Kampioen geworden. Bij deze gefeliciteerd heren. Daarnaast wens ik Brevolk Heren 1 ook veel succes met de Promotie/Degradatie wedstrijden. Al heeft dat misschien een andere reden.

Dat was dus alweer een seizoen. Om redenen die wij niet begrijpen wil Avanti Heren 2 echter nog weer direct een oefenwedstrijdje tegen ons spelen. Ach waarom niet. Je bent jong en je wilt wat. En je kunt nog, hoop je dan. Doet mij dan wel weer goed dat ik tussen mijn geklaag over mijn oplopende leeftijd, als ik dan weer eens hinkelend het veld uit strompe.. uuhmm hinkel, dat ik er dan toch nog even aan denk dat ik in de heren 2 selectie toch nog de op-één-na jongste ben.

Nog een ding trouwens. Het raakt mij dat er in de loop van dit jaar vrij blij werd gesmeten met het woord(samenvoegsel van) Paradepaardje. In mijn ogen veelal in de verkeerde context. Heren 2 gaat zich hier niet mee bemoeien, maar met lichtelijke spot roepen wij ons hierbij uit tot: Paradebuffel van de vereniging.

Groetjes/kusjes/etc,
PP
Pr-chef Tornax Helden 2

To be continued.