U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 februari 2011

Jongens A uit de beker geknikkerd


Op woensdag 16 februari werd de bekerwedstrijd tussen Tornax Jongens A en Favorita gespeeld. Nadat we de vorige ronde doorgekomen waren omdat de tegenstander niet kwam opdagen was het nu toch eindelijk tijd onze eerste wedstrijd in het toernooi te spelen. Nadat we het veld hadden opgebouwd was het moment dan daar, ons debuut in de beker.
Het eerste woord wat mij na het spelen van de eerste set te binnen schiet is het woord jammerlijk. De jongens van Favorita hadden veel volleybalkwaliteiten, en in plaats van de teren op hun kwaliteit door hun het spel te laten maken en daar op te anticiperen (zoals in de wedstrijd tegen Orion in de competitie.) leken we wel overrompeld door deze jongens. Maar het was niet alleen de kwaliteit van Favorita dat ons deed verliezen, het was vooral het onvermogen om de bal goed te passen. Veel te vaak gebeurde het dat we uit positie stonden of dat we niet achter de bal kwamen, en dan kwamen de ballen veel te scherp op het net waardoor een goede aanval opzetten bijna onmogelijk leek.

Ook in de 2de set was het spel van onze kant zeer pover, de passing was net als in de eerste set bedroevend maar op het moment dat we wel in scoringspositie kwamen wisten we er niet optimaal van te profiteren. Ook deze set ging naar Favorita.

De derde set leek wel een opleving. De passes waren gedurende deze set van veel hogere kwaliteit en Favorita kon niet net zoals in de eerste 2 sets ver op ons uitlopen, maar een paar puntjes telkens. Alles was nog mogelijk. Met een paar aardige aanvallen over mid werden we nog aardig gevaarlijk. Maar dankzij hier en daar een lullig foutje of door niet op onze positie staan werd deze set ook gewonnen door Favorita. Maar sterk terugkomen deden we in deze set zeker.

Wees gegroet,

Rien