U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

13 februari 2011

Pajodos H1- Tornax H2 uitslag: 1-3


Ondertitel: van mentale instelling en de wedstrijden die verloren worden (vrije vertaling van: van oude mensen en de dingen die voorbij gaan....) Wat is er toch aan de hand met de godenzonen van Tornax? Goethe blijft onverminderd van kracht: himmelhoch jauchzend zum tode betrüpt (speciaal voor de schoonmoeder van Remco). De laatste tijd is het volleybal niet om aan te zien en aan de instelling mag ook nog wel wat gedaan worden.....

Wat vooraf ging: een druilerige zaterdagmiddag. Naar de zompige klei van Pannerden waar de pannenbakkers van Pajodos op ons zaten te wachten (vorig jaar nog 1e klasse). Nadat de Marcel Marcel ons via Lichtenvoorde naar deze uithoek had begeleid namen we rustig de tijd voor een bakje koffie. Daarna was er nog 20 minuten tijd om aan wedstrijdpreparatie te doen. Blijkbaar te weinig om de grijze cellen in de goede stand te krijgen. Volgens mij hadden we beter vooraf aan het bier kunnen gaan dan was er wat minder verkrampt gespeeld.

De opkomst van de scheidsrechter beloofde ook al niet veel goeds. Onze tegenstander kende hem klaarblijkelijk want zij trokken zich schielijk terug op hun eigen helft en wisselden veelbetekende blikken uit. Wat wij niet begrepen totdat de wedstrijd eenmaal aan de gang was. Niet dat de man zoveel foute beslissingen nam, dat viel naar eigen zeggen reuze mee ("jullie maken veel meer fouten dan ik") maar vooral de totaal ongepaste manier waarop hij de wedstrijd leidde. We hebben de vader van Bjorn nog met 5 man tegen moeten houden omdat hij de scheids te lijf wilde nadat hij Bjorns moeder een indecent proposal had gedaan. We hebben Bram Moskovicz al gebeld dus hij komt nog wel aan de beurt. Hoogtepunt van zijn handelen was het feit dat gelegenheidsaanvoerder Bjorn bij hem moest komen tijdens onze time out. Toen Bjorn zich eindelijk bij ons mocht vervoegen om te melden wat de scheids allemaal had lopen oreren floot de piepersnijder om de wedstrijd te hervatten. Burgerlijke ongehoorzaamheid die de toestanden in Egypte doen verbleken braken toen uit. Resultaat: Tornax-scheids 1-0. We bleven nl gewoon 30 seconden extra aan de kant om alsnog de time met Bjorn erbij te doen. De scheids probeerde nog een beetje z'n gezicht te redden maar dat viel niet mee (dat gezicht dan).

Kortom, zelf de wedstrijd verprutst. 1e set in no time met 8-1 achter en niet meer bijgekomen. Tweede set leefde de vechtlust in ieder geval weer op maar door wat simpele fouten ging deze met 25-23 verloren. Dan denk je daar moed uit te putten voor de derde set, maar niets is minder waar. Net als de 1e set slappe hap volleybal. Tot overmaat van ramp ging der Alte door zijn hoeven (een hoef dan) en is onze trouwe steun en toeverlaat een tijdje uit de running (nou "runde" hij toch al niet zoveel maar je begrijpt wat ik bedoel).

We hebben de laatste set wel als eerbetoon aan der Alte op ons conto laten bijschrijven. Er werd redelijk goed gebald, Jesse stond lekker te scoren op buiten (dat mag ie vaker doen)en er was inzet. En nou doorgaan heren..... Zaterdag as staat Dash op het menu en ik heb nu al honger.....