U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 februari 2011

Heren 2 - Dash in twee delen


Heren 2 tegen Dash in twee delen.

Deel I

Na al 3 keer verloren te hebben was het zaterdag maar eens tijd om eens alle punten te pakken tegen Dash H2

1e set: We begonnen goed want er was meteen veel servicedruk. We stonden meteen  met 6-0 voor, dus dat was een goed begin. Maar daarna werd ook de servicedruk van de tegenstander lastig dus kwamen we snel op een 6-5. Daarna werd er goed gepast, en veel punten gemaakt met de aanval. Dus kwamen we op een eindstand van 11-25.
2e set: ging de pass wat minder  en er waren veel opslagfouten. Regelmatig werden de aanvallen door ons geblokt, dus konden we ons er elke keer bijknokken. Het ging redelijk gelijk op tot ongeveer 23-23 en toen maakten wij de laatste 2 punten. Eindstand set 23-25
3e set: Deze liep het zelfde als de twee set, het liep gewoon redelijk gelijk op en er werd super hard geknokt. De eindstand was geworden 21-25.
4set: De pass liep goed en er waren mooie aanvallen. Regelmatig werden er nog wat ballen afgeblokt. En de servicedruk was ook heel hoog, de eindstand was 18-25 en dat betekende 5 punten mee naar Ruurlo.
Nu hebben we 2 weken vrij, en daarna staat Grol HS 1 op ons te wachten.

Jesse

Deel II

Hoe Tornax een wasmiddel afdroogt......

Tornax thuis, altijd lastig. Ik kon me de vorige wedstrijd tegen Dash H2 nog herinneren. Da's geen goede zaak want dan is er óf te weinig gedronken na de wedstrijd óf er is iets elementairs misgegaan. In dit geval Marcello Masturbani die, voor het oog van z'n hele familie, inclusief bloedjes van kinderen, een gele kaart kreeg van de scheids. En dit terwijl hij zich niet eens echt liet gaan..... Er is geen verslaglegging gedaan van deze schandvlek in het hedendaagse volleybal (en dan bedoel ik het geven van de gele kaart) en da's toch jammer. De scheids moest een zondebok hebben in die wedstrijd en Marcel gaf 'm de gelegenheid. Geen grote gelegenheid maar soms is een vinger genoeg om je arm tot aan de oksel kwijt te raken...

Anyhow, het wasmiddel kwam naar Ruurlo. En na de paar sofwedstrijden die we gehad hadden leek het wel of iedereen er echt zin in had. En dan bedoel ik ook echt zin! Voorwas, hoofdwas, schoon bij lage temperatuur, the works. Normaal gesproken is er een lijstje als er gewassen moet worden maar dat was nu niet nodig. Er werd met inzet gespeeld, niet groots maar met passie.
Dat de tegenstand wat tegenviel moet gezegd worden maar de 4-0 was meer dan terecht. Der Alte zag vanaf de bank dat er nog wat verbeterpuntjes voor de training waren maar de 5 punten bleven in Reurle. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat ons niveau langzaam zakte naarmate de wedstrijd vorderde. Ik denk dat dit aan het gebrek aan discipline tijdens de warming up ligt. ook tijdens de training is dit fenomeen waargenomen. Waar vroeger viriele volleyballers de bal zowat opvraten hebben we tegenwoordig uitvreters....;=) Maar het moet gezegd, daar waar menigmaal in vorige wedstrijden op met name de jeugd vanachter uit de hals werd toegesproken waren er nu complimenten. Er werd attent meegedaan en ballen die normaal nog wel eens op de grond vallen werden nu netjes opgepikt. Het oogde allemaal een stuk beter.
Dit vrij naar Bordewijk: dankzij of ondanks de tegenstander. We hebben zelf weer eens een goed resultaat neergezet. De biertjes smaakten er niet minder om. Vreemd fenomeen was dat onze mietige portometgeld alleen nog tijdens uitwedstrijden gebruikt mag worden. Wie heeft dat nu weer verzonnen? Alsof je alleen bij uitwedstrijden mag drinken?? Kortom, genieten want het duurt nog een paar weken voordat we tegen Grol mogen aantreden die hun eerste zeperd vast en zeker nog niet vergeten zijn!