U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 februari 2011

Jongens A net niet goed genoeg voor setwinst tegen Avanti


19 februari Tornax Jongens A - Avanti Jongens A

Uitslag: 0-4

Nadat we vorige week één punt wisten te pakken, uit tegen Avanti JA1, dachten we dat er vandaag misschien wel meer te halen viel in de thuiswedstrijd. Na het warmlopen, het inslaan en opslaan, onder leiding van Peter Paul, omdat de scheidsrechter nog niet aanwezig was, begonnen we aan de wedstrijd(de scheidsrechter was toen wel gearriveerd).

De eerste set begonnen we niet al te best. Er werden veel individuele fouten gemaakt in bijvoorbeeld het opslaan en een balletje passen. Toch wisten we nog redelijk mee te komen met de tegenstander totdat HET gebeurde. HET is in dit geval het inkakken van meerdere spelers waardoor deze een aantal opeenvolgende fouten gingen maken. Passes kwamen niet meer aan en er werd niet goed gekeken waar de gaten lagen bij de tegenstander, om daar vervolgens een bal neer te gooien. Bijna elke set hebben wij zo'n moment waardoor het voor ons al erg lastig wordt om de winst nog binnen te slepen. Door al deze fouten kwamen we al gauw op een fikse achterstand van 5 of 6 punten wat rond deze tijd een stand opleverde van 13-19. Na de time-out van onze coaches Jan en PP, kwamen we beter in ons spel. Veel ballen werden wel gepakt en zo af en toe werd er een mooi punt gescoord. Ons spel schudde de tegenstander ook wakker waardoor zij ook, door onder andere een goeie opslagserie, veel punten achter elkaar scoorden en uiteindelijk de set afmaakten met een stand van 17-25.

De tweede set begonnen we met HET moment. We kwamen gelijk 5 punten achter en probeerden hier hopeloos iets aan te doen. De reden voor deze achterstand is de passing. De ballen worden wel van de grond gehaald, ze worden alleen niet boven het hoofd van de set-upper geplaatst. De set-uppers moesten hierdoor veel lopen wat natuurlijk een negatief effect heeft op hun spel. Als ze een stuk moeten lopen kunnen zij zich niet compleet concentreren op het afleveren van een goeie set-up. Na een time-out werd het eigenlijk niet veel beter. Zo af en toe werd er een punt gemaakt maar daar bleef het bij. De tegenstander daarentegen maakte veel punten door verschillende combinaties van de set-upper. Achter, mid en buiten deden het erg goed. Maar ook af en toe een 3-meter aanval. Zo ver zijn wij nog lang niet, waardoor we achter de feiten aanliepen. Ook deze set verloren we, met een stand van 11- 25. Deze set was een duidelijk voorbeeld van, wel gespeeld, niet gevolleybald.

Nadat we deze twee sets verloren hadden, vonden we dat er toch iets moest gebeuren. Ons spel bevestigde dit. We speelden goed, sloegen de ballen goed in, en keken waar de tegenstander niet stond. Door nog wat technische aanwijzingen van PP tijdens de time-out, ging het nog beter. Nu duidt dit allemaal op een gewonnen set, maar dit was niet het geval. Avanti is een titelkandidaat, wat natuurlijk betekend dat je ze niet zomaar van de kaart veegt. We maakten het deze set erg spannend, waardoor het nu 24-24 werd. Door een opslagfout van onze kant, kreeg Avanti de opslag met een punt voorsprong. Die kans moet je ze niet geven wat dan maken ze hem af. Dat was ook nu zo. We verloren deze set met 24-26.

De vierde set speelden we weer slecht. Misschien omdat we toch al verloren hadden, of omdat we er geen zin meer in hadden. Het was een kopie van de tweede set. Avanti benutte de kansen, wij zaten met onze gedachtes ergens anders en waren er niet meer bij. Dit leidde tot een eindstand van 14-25.

Helaas hebben we deze wedstrijd verloren. Er was absoluut meer uit te halen.

Groeten Bas