U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

26 februari 2011

Heren 1 wint in lege sporthal


Zaterdag 26 februari Tornax Heren 1 – Volga Heren 2

Uitslag: 4-0

Uit de categorie 'pffieeuw..'

Om maar meteen weer eens met de deur in huis te donderen. Het was een klote dag. Het was wederom treurig weer(lees het vorige verslag) en het was een soort van 'inhaal-week-voor-verzette-wedstrijden'. Dit had tot direct gevolg dat er vandaag maar 4 wedstrijden gespeeld werden in de Ruurlosche sporthal. Te weten, 2 groepen koters, behorende tot de jongste (mini) jeugd van de vereniging, daarna om 2 uur een stel knapen van een jaar of 16, 17(wie ik met verwoede pogingen probeer te leren volleyballen) en om 4 uur de wedstrijd van onze helden in het oranje. Het was dus stil, kil, leeg en sfeerloos. En dan lijkt zo'n zaal toch best groot. Het was dus weer complete treurnis, ook treurnis was het ontbreken van de scheidsrechter.

En nou is dat niet de 1ste keer dat daar iets verkeerd loopt. De aangewezen scheidsrechter was namelijk net terug van vakantie, waarvan de scheidsrechter in kwestie wel gewoon melding had gemaakt, maar dit natuurlijk weer niet goed verwerkt was, schijnbaar. Na wat telefoontjes werd er een nood-scheidsrechter ingevlogen. Irma, bedankt, je leiding was subliem, al was 'die ene' bal wel gewoon uit, maar dat zal je vanavond nog wel een paar keer van Gert horen.

Al met al weer wat randzaken. Dat is niet zo heel gek eigenlijk, want we hebben het min of meer afgesproken het niet echt uitgebreid meer over de wedstrijd te hebben. We hebben er weer 5 punten bij, en daarmee is het klaar.

Nou, heel eventjes dan. Volga is voor ons niet zo'n leuke ploeg, dat bleek. En nou waren we nou niet echt op de top van ons kunnen. Er werd behoorlijk wat geklooid, als kippen zonder kop in het rondgerend en vooral veel gestunteld. Dit leidde er toe dat Volga bijna de gehele 1ste voor gestaan heeft. Totdat wij met veel pijn en moeite langzij kwamen bij 28-26.

De 2e en 3e set verliepen iets voorspoediger, maar het hield toch niet over. Elke keer kwamen we in 1ste instantie weer gewoon op een fikse achterstand, die we dan later met de nodige service druk weer weg poetsten.  Volgens mij eindigende deze sets in iets van 25-20 of zo.

De 4e set was van een wat ander kaliber. Het was er bij Volga wel een beetje afgelopen. Er werd wat gewisseld. Er kwam een buitenaanvaller in die volgens mij, ALLES uitgeslagen heeft, hierbij werd het jongste zoontje van André ook nog getroffen. Volleybal maakt meer kapot dan je lief is. Afijn, het knulletje is inmiddels wel weer in goeie doen. Maar dankzij wat service geweld van onze kant werd de 4e set toch heel gedecideerd binnen gehaald met 25-10.

Mocht dit verslag een wat 'zware' ondertoon bevatten. Dan wil ik die ondertoon even ongedaan maken met het volgende.

Het zijn wel gewoon weer 5 punten, niet zeiken.

De eerstvolgende wedstrijd is op 12 maart en wel tegen de koploper, Dynamo, als dat maar goed gaat.

Groetjes,

PP