U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 februari 2011

Tornax 1 mini's mist de X-factor


Voor Tornax 1 die uitkomt in de hoogste klasse van het rayon Berkelstreek was de wedstrijd tegen Dynamo 1 een leerzame confrontatie. Volleybal technisch waren de meiden uit Ruurlo van een hoger niveau. Helaas telt in zo’n wedstrijd alleen de winst in de sets. Die ging met 1-3 mee naar Neede.

Het team van Dynamo was al een keer onze tegenstander geweest. Ook toen werd met 3-1 verloren maar deze wedstrijd moet overgespeeld worden omdat er teveel dispensatiespelers van Dynamo mee speelden. Ook op zaterdag 19 februari 2011 deden er twee spelers mee die eigenlijk al de C-leeftijd hebben. Van het huidige Tornax 1 mogen er drie van de vijf ook volgend jaar nog bij de mini’s spelen. Een verschil van twee jaar dus.
Op technisch niveau was Tornax beter. Goed in drieën spelen en er een goede aanval uithalen, dat was de opzet. Dit lukte goed. De afwerking was niet altijd even gelukkig maar het biedt wel veel vertrouwen voor de toekomst.
In de eerste set keek Tornax al gelijk tegen een flinke achterstand aan. Veel energie werd gestoken in een goed pass en een hoge set-up. Bij Dynamo werden de ballen effectief terug gespeeld en was het geluk ook niet altijd evengoed verdeeld. De uitslag was 17-25.
Even wakker worden dus en weer positief aan de tweede set beginnen. Met het publiek in onze rug, voelden we ook meer mogelijkheden. In één van de ralley’s moest Lara Schepers wel drie keer achter elkaar aanvallen om de bal bij e tegenstander te kunnen scoren. De meiden bleven enthousiast maar konden pas in de tweede helft van de set doordrukken. Dynamo kwam aan het eind nog aardig opzetten maar de winst werd met 27-25 in Ruurlo gehouden.
In de derde set ging veel mooi volleybal verloren in de afwerking maar ook in het goed verdedigen van Dynamo. Eén van de spelers liep steeds de gaten dicht en zag goed waar de aanvallen en prikballen terecht kwamen. Hierdoor was er weinig eer te halen en werd verloren met 19-25.
In de vierde en laatste set hadden we weer de massale steun van het publiek. De fanatieke ouders waren met zoveel gekomen dat er eigenlijk een tweede tribune bij moest. Die steun konden de meiden uit Ruurlo gebruiken. Er kwamen enkele series opslagen van Nicky Span en Daniek Wesselink. In het veldspel werd steeds beter gekeken naar posities en mogelijkheden en vooral de prikballen van Zoë Pompe en Linet Rooks moesten de winst brengen. Maar ……. dan heb je de factor geluk heel hard nodig. Helaas was die op deze zaterdag niet op veld 1 te zoeken en moesten we ook in deze laatste set net een verlies incasseren met 23-25.
Een goede wedstrijd gespeeld waaruit een flink aantal trainingspunten kunnen halen. We mogen nog een keer naar Dynamo. Deze wedstrijd wordt op een trainingsavond, maandag, gespeeld in Neede. We kunnen dan zien of we weer een nieuw stapje vooruit hebben gemaakt.