U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

26 februari 2011

Tornax mini 1 maakt het verschil


In de zaterdag van de voorjaarsvakantie stond de wedstrijd tegen WSV 2 ingepland. WSV 2 is één van de twee staartteams van onze competitie. Toch was Tornax gewaarschuwd omdat je als miniteam niet zomaar in de hoogste minipoule terecht komt. Het was dan ook vaak in het begin van de set een boeiende strijd, maar hoe langer de set duurde maakte Tornax wel erg het verschil.

Door de voorjaarsvakantie moest Tornax de ervaren kracht Lara Schepers missen die vaak met haar aanvallen de tegenstander goed kan bespelen. Een extra inzet werd gevraagd van de overige vier spelers. Ze hadden er dan ook echt zin in. Ze waren enthousiast en het publiek was weer met een flink aantal supporters naar de sporthal gekomen om de meiden te ondersteunen.
In de eerste set kwam WSV goed uit de startblokken. Hoewel Tornax gelijk een voorsprong nam, bleven de dames uit Warnsveld met vier punten toch dicht in de buurt. Toen de gasten bij de acht punten kwamen, zette Tornax de sprint erin. Tornax had het niet altijd makkelijk, maar ze wisten de set al snel daarna met 25-11 te winnen.
In de tweede set ging het allemaal wel erg makkelijk. Er werden veel punten gescoord met de opslag maar ook de verdediging van WSV was af en toe erg attent. Toch werd er door de meiden uit Ruurlo en omstreken degelijk gespeeld en was de kwaliteit toch verschillend. De set werd gewonnen met 25-10.
Oei ……! En toen de derde set. Tornax ging fouten maken en kwamen dik achter te staan. WSV kreeg de spreekwoordelijk vleugels en wisten uit te lopen tot 2-8. Krijgen we dan toch nog een spannende wedstrijd? Toch werd er geen time-out aangevraagd door de coach. De meiden hebben genoeg kwaliteit in huis om op eigen kracht de wedstrijd te kantelen. En dat gebeurde ook. Via een mooie opslag reeks van Nicky Span, Daniek Wesselink en Zoë Pompe werd de achterstand gelijk omgebouwd naar een ruime voorsprong. Ook in de tweede helft van de set kwamen de Warnsveldsen nog even terug maar toch bleken onze meiden het toch nog makkelijk op te lossen. De set werd met een mooie 25-16 afgesloten.
In de vierde set kwam de winst of voorsprong niet meer in gevaal. Het werd een leuke set met een aantal leuke momenten aan het net waarbij Linet Rooks bijna ogen en oren te kort kwam om het spel goed te volgen. Dit had weinig invloed op de setstand die met 25-14 ook weer ruim naar de meiden van Tornax 1 ging. Een mooie 4-0 overwinning.
Om bij te blijven in de competitie zijn er wel een aantal wedstrijden nodig die je met 4-0 wint. De grote concurrenten WSV 1 en Dynamo 1 laten hier geen punten liggen, dus dan moet je dat zelf ook niet doen.