U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 maart 2011

Tornax 1 komt tekort tegen WSV 1.


Het is nooit leuk om te verliezen. Zeker als er allerlei dingen tijdens de wedstrijd even minder lopen. De inhaalwedstrijd van Tornax mini 1 tegen WSV 1 was op de trainingsavond donderdag 10 maart 2011 gepland. Vooraf was duidelijk dat we Daniek Wesselink moesten missen. Zij was ziek en lag thuis voor haar teamgenoten te duimen. Alleen de tweede en derde wedstrijd voelden haar teamgenoten deze steun in de rug. Het kon niet voorkomen dat WSV met 0-4 de wedstrijd won.
Eerst al de afmelding door pa Mark voor de training van dinsdag en toen het smstje op donderdag dat het voor Daniek niet ging lukken. Te ziek om naar school te gaan is ook te ziek om te volleyballen. Als dan de koploper op bezoek komt, dan heb je alle krachten nodig die je in je team kan krijgen.

Als je normaal inspeelt voor een wedstrijd zie je dat de tegenstander de bal met een boogje over het net speelt. Tijdens deze warming-up liet WSV zien dat deze meiden konden volleyballen. Echte harde aanvallen en veel technische oplossingen.

Het service kanon van WSV begon in de eerste set en voor we het beseften stonden we een flink aantal punten achter zonder zelf de bal één keer fatsoenlijk te hebben gespeeld. De eerste set kwamen we niet meer in ons spel. Over deze set hebben we het dan ook niet meer.

In de tweede set begonnen we weer op nul en gelijk zag je dat onze meiden beter uit de startblokken kwamen. Ze gingen brutaler serveren waren beter aanwezig. Het publiek stond achter het team en er werd goed geknokt. Langzaamaan kwamen de punten ook weer. We verloren nog wel maar de 17 punten die we binnenhaalden waren dubbel en dwars verdiend.

Omdat we nog niet op de toppen van ons kunnen speelden spraken we met elkaar af dat we door zouden gaan op deze weg. We wilden eigenlijk voor Daniek nog wel een set binnen halen. Zeker het tweede gedeelte van de derde set waren beide teams echt aan elkaar gewaagd. WSV had een minder moment en onze meiden waren erg fanatiek. We kwamen over de twintig punten maar we haalden het net niet. We verloren deze set net met 23-25.

Alhoewel we goede verwachtingen hadden voor de vierde set, was deze set net als de eerste een set om snel te vergeten. Zoë kreeg nog een bal in haar gezicht en het geluk was steeds weer aan de kant van WSV.

0-4 verliezen ziet er erg uit maar zeker de tweede en derde set waren hoopgevend. We hebben gezegd dat we alleen deze twee sets van deze wedstrijd onthouden.

Wel moet nog even vermeld worden dat ook de scheidsrechter weer een goede wedstrijd floot. Lynn, hartstikke bedankt.