U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 maart 2011

Heren 2 tegen Grol nadert akelig dicht de perfectie


De definitie van perfectie is dat er foutloos wordt gespeeld. Binnen het volleybalspel is dit een situatie waarin alleen de vergelijking met de tegenstander hout snijdt dus was alleen onze opponent in deze wedstrijd ons vergelijkingsmateriaal. Grol was met haar tweede plaats in de stand van de competitie een waardige graadmeter.

Iedereen op tijd bij de sporthal, de bidons allemaal aanwezig, de shirts gewassen en gestreken en een heuse coachmap voor de coach, zijn de eerste ingrediënten die voor elkaar moten zijn wil een situatie in het volleybal naar perfectie neigen. Als daarnaast een routeplanner met wel drie autonavigatiesystemen wordt gecombineerd, is de kortste weg naar Groenlo en de aldaar vermaarde sporthal ook snel gevonden. Alle drie de auto’s hadden voldoende brandstof om de duivelse rit te kunnen volbrengen en ook had men in Groenlo alles in het werk gesteld om deze belangrijke wedstrijd op tijd te laten beginnen. De jeugdwedstrijd voor ons werd met 0-4 gewonnen door de Jongens A, het aanstormend talent van Tornax.

De gezamenlijke warming-up werd geopend door een motivationele speech van onze coach waarna een massaal “ROoooooooDEOoooooh!” de sporthal van Grol op zijn grondvesten deed trillen. De resonantie van deze oerkreet trilde door in de botten van onze gastheren die met bleke gezichten begonnen aan hun rommelige ongeorganiseerd rondjes rond hun veld.
Daartegenover stonden de strak geconcentreerde gezichten van onze mannen die hun gezamenlijke gestroomlijnde warming-up gebruikten om zich optimaal konden voorbereiden op de wedstrijd.
Bij het inslaan moesten een aantal noodreparatie aan de speelvloer plaatsvinden omdat de mokerslagen van de killers uit Ruurlo de bovenlaag van de onderlaag deed loskomen. De spelverdeler aan Tornax’ zijde kon in sprong alle aanvallers optimaal bedienen. Ook de eerste tempo op midden en de aanvallen achter de rug van de spelverdeler maakten dat ht steeds stiller werd in de sporthal van Groenlo.
Met diverse sprongopslagen en sprongfloaters werd de warming-up afgerond en kon de wedstrijd beginnen.

Het zal de lezer niet verbazen dat in deze ambiance Tornax de toss had gewonnen en begonnen kon worden met de opslag. Verslaggever hapt naar adem als ……………….