U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

12 maart 2011

Heren 1 maakt het de koploper erg moeilijk


Zaterdag 12 maart 2011 Dynamo Neede Heren 1 – Tornax Heren 1

Uitslag: 3-2

Toch heel veel gemengde gevoelens.

Nu is het nooit zo sympathiek om een verslag of iets dergelijks te beginnen met het woord 'ik'. Vandaar deze omweg, waarna 'ik' maar meteen met de deur in huis donder. Ik weet namelijk niet wat ik moet denken van de bovengenoemde wedstrijd. Ik weet ook niet wat ik er wel en niet over moet zeggen. Te weten dat het nu zondag middag is, 13:50 uur, ik op de bank zit met de laptop op schoot terwijl ik een beetje half half het schaatsen probeer te volgen(vrouwen 500 meter ijs glijden in oversized condooms). Maar om de situatie schets compleet te maken, mijn gemoedstoestand laat te wensen over. Ik ben namelijk behoorlijk in de war.

Gisteren was namelijk de dag van de wedstrijd, waar ik persoonlijk op uit heb gekeken. De thuiswedstrijd tegen dynamo heb ik namelijk foutloos gespeeld. Ik was er niet bij namelijk. Dit was dus mijn 1ste kennismaking met de koploperttttttt van deze klasse. De wedstrijd was om 6 uur 's avonds, dus ik had de hele dag om me mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. Tussentijds heb ik nog het ludieke, vooraf geschreven, verslag van heren 2 over hun nog komende wedstrijd tegen Grol Heren 1 gelezen(misschien ging het daar al mis..) Het was 5 over 5 toen de auto met een deel van de heren 1 delegatie hier bij huis stopte om mij in te laden en de weg naar Neede te vervolgen. Daar aangekomen stond de rest al te wachten. In totaal 7 man + 2 kinders, volle bak dus!

Vervolgens onder muzikale begeleiding begonnen aan de warming up. Het vloertje werd ook nog even geïnspecteerd. Over schaatsen gesproken, dat kr*ng is wel zo glad(en mijn schoenen zijn nu blauw..). Ik heb er dan ook veel respect voor dat de heren uit Neede daar fatsoenlijk op kunnen spelen(dubbelzijdige tape onder de schoenen?) Maar de algemene tendens was denk ik toch een beetje dat het nu toch maar moest gebeuren, 'der op of der onder', 'volle pinne', 'und jetz kommen die kamele und die andere wassertiere'. Ja ok, het is de koploper. Maar het jeugdige in me brengt dan toch altijd een bepaalde neiging tot 'koplopertje pesten' zo deden we dat 'vroeger' bij de jeugd namelijk ook.

Genoeg sentimenteel gel*l. We waren begonnen en hier begon het verwarrende. We kwamen relatief goed uit de startblokken. In verhouding met Dynamo. Voor m'n gevoel ging het trouwens gewoon slecht(persoonlijk). En in de loop van de set konden we toch goed meekomen met Dynamo. Het ging een beetje heen en weer. Dynamo had op sommige momenten, zacht gezegd, wat meer aanvalskracht. In de vorm van een, wat technisch vaardigere speler met 'explosieve' armen. Nu weet ik dat er bij Dynamo ook altijd wedstrijdverslagen geschreven worden. (ze lezen de mijne ook bijvoorbeeld, das geinig..) En ze zijn daar nogal wel een beetje van de bijnamen. Nu heb ik het verslag van Dynamo al gelezen. En ik moet zeggen. Skippy was inderdaad onnavolgbaar. Nooit zulke reddingen gezien.

Maar even terug naar de bijnamen, ik wil bij deze een voorstel doen, om de net omschreven speler met numero 4 maar gewoon 'alle ballen op edje' te noemen(of hij dan Ed heet of niet, maakt niet uit).

Uhm, even terug naar de wedstrijd dan maar weer. Dat ging z'n gangetje, op een ietwat vreemde manier. Persoonlijk was ik al verward door het feit dat ik verdedigend meer in te brengen had dan aanvallend. De insiders snappen nu dat er dan iets heel erg mis is. Net zo vreemd was dat we gewoon voor stonden. Sterker nog, we waren hard op weg naar de setwinst, tegen een Dynamo wat me, eerlijk gezegd, tegenviel. En zo kon de 1ste set mee naar Ruurlo. 21-25.

De 2e set hadden we het simpel gezegd een stuk moeilijker. Dynamo had wat meer de bovenhand. En wij kwamen er vaak niet helemaal lekker uit. We bleven te vaak te lang in een voor ons ongunstige opstelling staan. Zeg maar zo'n een met veel servicedruk van Dynamo en 'Alle ballen op edje' aan het net. 25-18.

In de 3e set waren we weer terug aan de winnende kant. Daar kom ik straks nog even op terug. Afijn, blijkbaar maakte dat wel weer een beetje verschil. Het begon inmiddels steeds meer een wedstrijd te worden en door stug volhouden bleven we bij, en pakten we wederom een voorsprong waardoor de 3e set weer naar ons toe ging.

In de 4e set begonnen we wederom goed. Aan de andere kant van het net begon wat negatieve energie zijn weg te vinden. Met name jegens de scheidsrechter. Daar zullen we het verder maar niet over hebben. Maar er was bijvoorbeeld nog wel even eens geel kleurig arbitrage voorwerp te zien. Dat geeft te denken. Inmiddels stonden we al wel met 11-17 voor. Maar daar kwam het weer. Een flinke baal service druk. Lastige floater. En zo kwam Dynamo weer langszij. En toen was het alweer gebeurd. 25-18. Aan de andere kant werd opgelucht adem gehaald. Niet geheel onterecht. We mogen het onszelf misschien ook wel een beetje verwijten dat het 2-2 stond en geen 1-3.

Maar op naar de 5e set dus. Het ging hier, om de winnende kant. En daar wil ik nog iets over kwijt. Dynamo koos er voor om aan de winnende kant te beginnen. Dat vonden ze tactisch behoorlijk sterk als ik hun verslag zo lees. De beredenering van 'opslag weg geven en zelf de 1ste aanval binnen knallen' is ook heel aardig. Zo denken wij ook wel eens. Maar nu hadden wij laatst eenzelfde situatie in Vorden. Wij begonnen toen ook aan de winnende kant, maar als je bij de 8 punten komt, dan heb je een kantwissel. Jammer, we hebben dus ook 3-2 verloren van Dash.

Echter, de 5e set verliep voor Dynamo iets gunstiger dan voor ons. Ze kwamen vlot op voorsprong. Waar het niet dat wij daarna meteen weer knap terug kwamen. Tot 2 keer over. Uiteindelijk belande we aan 'de winnende kant'. Echter konden we niet doorzetten op het moment dat we een gunstige opstelling hadden. En toen was het gebeurd. 15-11 voor Dynamo. Even tussenhaakjes.. het maakt dus niet zo donders veel uit, die kant keuze(het ontbreken van bepaalde oriëntatie punten daar te laten..)

Even relativeren, niet spectaculair, persoonlijk als een draak gespeeld(en dan nog wel een compliment krijgen van de kant van Dynamo.. hé? (Over verwarring gesproken..) maar toch 2 sets gepakt van de koploper. En dan is het ook nog eens zo dat we geen 3 sets verloren hebben, we hebben er 2 gewonnen.

Maarja, we gaan in ieder geval een paar zware weken tegemoet. Uit tegen Sparta( die ook nog ff met 3-1 van Vios Eefde gewonnen hebben), thuis tegen Vios Eefde, Uit tegen Labyellov en de laatste wedstrijd thuis tegen Victoria. Als dat maar goed gaat.

En ik snap nog steeds niet wat er gisteren nou gebeurd is*.

Groetjes,

PP

*Dit verslag is geschreven uit een volkomen persoonlijk perspectief, en wegens de persoonlijke volleybaltechnische resultaten tegen over de gebruikelijke verwachtingen, die normaliter gesteld mogen worden is de inhoud van het verslag lichtelijk negatief beïnvloed. Door dit dusdanig uit te typen is er echter wel sprake van een therapeutische werking**.

**Ik heb gewoon een baal weekend, heb je soms.