U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 maart 2011

Jongens A speelt de tegenstander finaal weg


Een inhaal wedstrijd op een woensdag avond, het kan niet beter. Aan het begin van het seizoen hadden we een wedstrijd tegen Wivoc. Doordat de wedstrijd in de week er voor nog van tijd verzet was van 2 uur 's middags naar kwart over 12. Iets wat ze bij Wivoc niet gecommuniceerd hadden. Die kwamen dus netjes om kwart over 1 de sporthal binnen sjouwen. De wedstrijd moest nu dus alsnog gespeeld worden. Toen ik de kleedkamer inkwam om te kijken hoe het met mijn stoottroepen was, hadden we al een tegenvaller.

Bart had een blessure. Dat wist ik al, dat had hij 's middags al gesmst. En ik maar hopen dat het een mooie jongedame was toen mijn telefoon 's middags begon te trillen vanwege het net binnengekomen tekst bericht(eigenlijk was het dus al de 2e tegenvaller). Afijn, 1 van de 2 middenaanvallers ontbrak dus. Toen Ruben binnen kwam heb ik hem cryptisch gewezen op het feit dat hij maar op midden moest. 'Hee Taken...! je bent vanavond de l*l'. Dat gezegd te hebben ben ik maar even de situatie gaan checken in de zaal zelf. Dat doet een coach namelijk, al doen ze daar normaal gesproken niet zo interresant over. Terwijl de jongens in de oranje shirts het net opzette ging ik alvast kijken of het wedstrijd formulier toevallig klaar lag. Schijnbaar dus weer niet. Gevalletje miscommunicatie binnen de vereniging? Maarja dan maar zelf invullen en de wedstrijd code maar opzoeken op internet. Een moderne coach heeft internet op zijn mobiel dus dat is verder geen al te groot probleem. Uiteindelijk het formulier maar in gevuld in mijn karakteristieke onleesbare handschrift. Vanuit het scheidsrechters hok keek ik nog even langs de voorbij hobbelende meisjes naar dat tuig van de Jongens A die op het 3e veld aan het ballen waren. Zag er goed uit. Ze hadden er zin in. Dat is mooi. Wivoc staat namelijk 1 plekje boven ons en het valt binnen de mogelijkheden om ze te verslaan. Dat zou een fijne mentale opsteker zijn.

De daarop volgende wedstrijd. Daar kunnen we kort over zijn. Er was een zeer overheersende ploeg. En dat was Tornax Jongens A. Wivoc werd compleet weggespeeld, ze kwamen er gewoon helemaal niet aan te pas. dit bracht wel een bepaalde non chalante houding met zich mee. De jongens verloren de focus een beetje en om de zelfde reden was het leven op de scheidsrechter stoel een stuk relaxter. Van Wivoc was geen spoor te bekennen.

En zo was het dus ook echt. Het hierboven beschreven wedstrijdje was 4 tegen 4. En het waren alleen jongens in oranje shirts. Tornax Jongens A 1/2e tegen Tornax Jongens A 1/2e' ook bekent als, de 'heen-en weer wolven'. En de man op de scheidsrechters stoel die er zo relaxed bij zat was niemand anders dan ondergetekende, die daar rustig met z'n poten op het net en een blik van 'wat kan mij het allemaal ook nog schelen' op die stoel zat. Omstanders zeiden al 'zag jou chillen op die stoel dan'

Maar mocht u het nu nog niet begrijpen, de jongens van wivoc waren er dus echt(wederom) niet. Einde wedstrijd. Later nog maar even met de manschappen wat sfeervol kabaal(al denken sommigen daar wellicht anders over) gemaakt bij de wedstrijd van Meisjes A2. Die vervolgens dus ook gewoon wonnen met 4-0 volgens mij.

Maar goed, een lang verhaal kort. De tegenstander was er weer niet en daar wil ik het bij laten. Of nou.. eerder op de avond vroeg Ruben nog het volgende aan mij 'PP.. Wie denk je dat dat wedstrijd gedoe regelt bij Wivoc?' het droge antwoord van de coach luidde 'Niemand...'

Groetjes,

PP