U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

26 maart 2011

Jongens A beloont zichzelf met een punt tegen Neede.


Jongens A beloont zichzelf met een punt tegen Neede.

Na een behoorlijke tijd geen wedstrijd meer gespeeld te hebben was het vandaag weer raak, een uitwedstrijd tegen Dynamo Neede. Nadat ik na een halfuurtje alweer vertrok van een verjaardag met een flink stuk taart in mijn mik trof ik bij de sporthal een ietwat onorthodoxe groep aan. In plaats van een ietwat kalende man van dik in de 40 in een Volvo trof ik vandaag onze trainer Hans aan. Jan zat namelijk liever bij een concert van Ilse de Lange dan bij ons....Begrijpelijk, ik hoop dat je wel ff de groetjes hebt gedaan Jan! En ook onze sturmbahnfuhrer (PP red.) was niet van de partij omdat deze zelf een wedstrijd moest spelen en anders zat hij ook liever bij een concert van Ilse de Lange dan bij ons....Begrijpelijk. Dus bij gebrek aan het gebruikelijke scandeerde ik vanzelfsprekend het volgende: "DAGH HANS!"

Op naar Neede dus. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden en dat we dus in de volste concentratie moesten verschijnen wilde we er nog wat van bakken. En laat nu net de concentratie het ding zijn waar het soms nog wel eens een heel klein ietsepietsie aan schort. Na het gebruikelijke geouwehoer in de auto op de heenweg was het tijd om te gaan inspelen. Na een paar balletjes geslagen te hebben in de bovengebruikelijk warme zaal vergezeld door hele homofiele muziek bleek al wel dat het een moeilijke middag zou worden. Er zaten namelijk dynamo┬┤ers tussen die redelijk hard konden slaan, maar ook een paar die er niet echt tempo achter konden zetten. Dus wat te halen viel er zeker.

En zo begon de eerste set van de middag. Ondergetekende heeft deze set vanaf de bank bekeken en daar kon hij goed zien dat we een tijdje uit de running zijn geweest. Niet alles liep vanzelf sprekend en bepaalde afspraken in het veld moesten nog even van heel diep opgegraven worden. Ook qua positie spel en verdediging viel er het een en ander aan op te merken, Maar verder ging het redelijk soepel en de set-ups die goed gegeven konden worden werden met name door Bart (geblesseerd en wel) ijzersterk ingeslagen. Na een enerverende set stond er 22-25 op het bord in het voordeel van Dynamo. Verloren, maar zo close dat we zeker van plan waren hier punten te gaan pakken.

Maar de 2de set leek een drama, hier wil ik dan ook eigenlijk niet veel woorden aan vuil maken. Tornax speelde als een natte uitgeperste krant en na een kort setje stond er 25-5 op het bord, een blamage. Terwijl het in de eerste set nog wel redelijk goed ging met de pass leek het deze set helemaal nergens op. Bijna geen bal werd gepakt en de ballen die gepakt werden belandden in het net, op de grond of tegen het plafon. Gouw vergeten dus.

In de 3de set ging het weer een stukje beter, de ballen kwamen vaker aan en werden soms ook nog leuk afgemaakt. Maar onze defensieve problemen bleven aan. Vaak zaten we niet goed in diagonaal en keken we te vaak naar elkaar, op zo'n manier van:"Pak jij hem?" Gelukkig hebben we deze set nog wel wat terug kunnen doen. Eindstand 25-10.

Maar wij gaven ons niet zomaar gewonnen. We hadden deze wedstrijd namelijk hard gewerkt en we moesten gewoon een punt mee terug nemen naar Ruurlo. Misschien kwam het door het feit dat we in deze set alle schroom van ons af hadden gegooid maar we speelden deze set best wel een leuk spelletje volleybal. De blok zat vaak goed, de passes waren goed zodat de set-uppers de bal goed voor konden geven en de aanvallers konden het vaak mooi afmaken. We kregen het hier en daar nog wel ff moeilijk maar waar we in de 2de en de 3de set de opslagen om de oren kregen, pakten we ze in deze set goed. Eindstand van de 4de set 22-25 in het voordeel van Tornax.

Het is dan wel geen winst maar toch voelde het als een kleine overwinning. De blijdschap op de gezichten na de laatste set was daarom mooi om te zien. Nadat we de twee uitersten van volleybal hadden laten zien (een 25-5 tegenover een 22-25) heeft Tornax Jongens A terecht een puntje meegenomen uit Neede.

Op naar huis dus. En Ilse de Lange kan een tweet verwachten. Want wij willen natuurlijk wel weten of ONZE Jan (ja ik noem hem hier ONZE Jan) de groetjes wel heeft gedaan.

Ik ben er echter bang voor....

Groetjes,

Rien