U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

26 maart 2011

Heren 1 knokt naar 3 punten in Zelhem


Zaterdag 26 maart 2011 Sparta Heren 1 – Tornax Heren 1

Uitslag: 2-3

Nadat menig mens zich weer door een drukke werk of school week doorgeworsteld had, was het inmiddels alweer zaterdag middag. En de hoogste tijd om aan te treden tegen Sparta Zelhem. Sparta had zich inmiddels onderin de competitie genesteld. En dat was toch een beetje raar, zo werd er verloren van Volga, maar wel weer gewonnen van Vios Eefde(die toen nog wel 2e stonden) dat geeft te denken. Het blijven rare jongens die Spartanen.

We waren dus gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt voor 2. Nu probeer je je dan optimaal voor te bereiden op zo'n wedstrijd. Maar dat ging niet helemaal fijn. Zo was het bij mij thuis nog fftjes haasten. Waar ik in de gauwigheid nog wel even de Heren 2 delegatie ,vanuit mijn kamerraam, over de weg zag fietsen, die vertrokken waren richting Borculo voor hun wedstrijd. Hoogste tijd om mijn tas in de pakken, ff wat broodjes mee te grissen en als een gek naar Ruurlo te fietsen. Dat geen wat enigszins met de tong op de trappers ging. Toch fijn een verkoudheidje opgelopen in mijn optimistische fietsgedrag(zonder jas..) tijdens het mooie weer van afgelopen week. Toen ik aankwam bij de sporthal, eerst maar eventjes de luchtwegen een beetje vrij gemaakt, voordat ik er achter kwam dat ik wel vrij alleen was. Schijnbaar was ik zelfs nog 10 minuten te vroeg. Dat uur dat we de klok vooruitzetten vannacht heb ik dus al voor circa 16-17% te pakken. Op een gegeven moment kwam André aan rijden. André was schijnbaar dus ontsnapt aan de verjaardag van z'n vrouw (gefeliciteerd trouwens..), even later bleek waarom dit een goede zaak was. Bas kwam namelijk aanfietsen en die vertelde dat hij last had van z'n arm. De ietwat suggestieve vraag die vrijwel direct gesteld werd was: "Links of rechts?" 'En hoe heb je daar voor elkaar gekregen'. En dat terwijl Bas gewoon een vriendin heeft.. Geeft te denken.

Uiteindelijk was iedereen aanwezig, afgezien van Gert, die was al op locatie, zal wel iets met zijn Sparta verleden te maken hebben. En toen zijn we maar vertrokken met 4 man, een jochie met een pijnlijke arm en een snotneus(Ondergetekende red.).

Bij aankomst stond Gert al te wachten. Wij werden tevens welkom geheten door 2 rokende circa 16 jarige meisjes, type poederpopje. Dat was een rare gewaarwording voor een team wat voornamelijk bestaat uit mannen die enigszins op leeftijd zijn. Ik ben zelf ook geen 18 meer natuurlijk. Maarja,  anderzijds praat je hier dan wel weer over de godenzonen van Tornax Heren 1.

Maar even over de wedstrijd(ja uiteindelijk). Nadat er uitvoerig over gediscussieerd werd of het net niet op Dames hoogte kon, of dat het gewoon helemaal omlaag kon(dan konden we voetvolleyen) zijn we toch maar begonnen. De sfeer was iets te gelaten denk ik(kwam misschien omdat ik bij het inspelen het halve team liet lachen door een bal in mijn eigen gezicht te deponeren, oeps..). Sparta kwam wat feller uit de startblokken en de Tornax 6 cilinder turbo diesel kwam maar moeilijk op gang, met horten, stoten en grote zwarte dampen (onvolledige verbranding) werd er geprobeerd om aan te pikken bij Sparta. Er werd wat uit positie gelopen, taken werden onzorgvuldig uitgevoerd en Sparta weet de gaten dan wel te vinden. De 1ste set hebben we aan Sparta moeten laten met 25-21.

In de 2e set werd het diepte punt bereikt. De hierboven beschreven verbrandingsmotor sloeg zowat helemaal af bij een bepaalde service reeks van Sparta. Er werd teveel geklungeld en te afwachten gepassed. Dat wat als direct gevolg heeft dat er geen fatsoenlijke aanval uitkomt en je de bal eigenlijk direct inlevert. De stand in deze set was dan ook een teleurstellende 25-16

Tijd om uit een ander vaatje te tappen dus. Een donderpreek van Gert zorgde ervoor dat de gezichten op onweer sprongen, bliksemschichten in de ogen, VUUR EN PASSIE,  dat soort spierballen gedrag. Laten we zeggen dat dit zachts gezegd een positieve uitwerking op ons had. We legden Sparta onmiddellijk ons spel op. Druk op de ketel en zelf volleyballen. 'De turbo stond er roodgloeiend aan' Om maar even in motortechnische termen te blijven vertellen. We maakten de spreekwoordelijke dienst uit. Erik zorgde nog even voor een klassiek ludiek momentje. Een bal uit laten gaan en die dan nog ongelukkig toucheren. Voor de stand maakte het echter weinig uit. 15-25.

Wij hadden nu het zogeheten momentum en de 4e set zou een heel belangrijk breekpunt zijn. Sparta herstelde zich enigszins en zo ontstond er een ware wedstrijd. Puntje om puntje, nek aan nek gingen we richting de 25 punten. Om en om werden er mooie punten gescoord en zo nu en dan onhoudbare ballen geslagen, dat afgewisseld met soms heel zakelijke punten. Categorie 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan?' en 'Niet goed, wel hard!'. In een spannende slotfase trokken wij met 24-26 aan het langste eind. Op naar de 3-2.

Er werd even getost om de service en de keuze van kant. Gelukkig werd hier niet moeilijk over gedaan ;) . Het spelbeeld van de 4e set nam ook nu zijn plaats in. Daar waar vooral bij ondergetekende bepaalde tekenen van een hongerklopje te zien/voelen waren maakte dit gevoel snel plaats voor iets van 'dit kan niet meer fout' . Uiterste concentratie en gewoon blijven gaan. De concentratie was zelfs dusdanig dat ik na een service punt terug naar de achterlijn liep om opnieuw te serveren, om er vervolgens achter te komen dat de rest inmiddels al bijna van kant gewisseld was. In het einde van deze korte set liepen we nog weer een paar puntjes uit. De laatste alles of niets bal van Sparta(niets dus, red.) zette 12-15 op het score bord. Op karakter.

Nu mag de spanning er misschien al wel een beetje uit zijn in deze competitie. Dit waren toch weer zwaarbevochten punten.

Volgende week krijgen we Vios Eefde op bezoek, om 4 uur. U bent bij deze uitgenodigd.

Overigens mijn felicitaties richting Dames 1, die vandaag kampioen geworden zijn, na een afgetekende 0-4(zo aan de setstanden te zien. Gefeliciteerd Dames en coach Jan. Op naar de 1ste klasse. Ik geloof dat we daar volgende week, na de thuiswedstrijd nog wel eventjes een biertje(of heel veel) op drinken.

Groetjes,

Snotneus (PP red.)