U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 maart 2011

Dames 1 Kampioen!!!


Tornax dames 1 kampioen!

Aan het begin van seizoen 2010-2011 werd, door onze trainer, al zachtjes de ambitie uitgesproken om kampioen te worden. Een groot deel van het team was hetzelfde gebleven en we kregen versterking van Anneloes en Lise. Met de ervaring zat het goed, dus het kampioenschap moest mogelijk zijn.

De eerste zeven wedstrijden werden gewonnen. Toen kwam de belangrijke wedstrijd tegen onze directe concurrent V.IJ.V uit IJzervoorde. Deze wedstrijd ging helaas verloren en we bleven rond de tweede plek hangen. Gelukkig hielden we V.IJ.V in ons vizier en hadden al onze zinnen gezet op hun komst naar Ruurlo. We waren er klaar voor! Een 3-1 overwinning was het resultaat, we hadden de koppositie veroverd. Na deze wedstrijd liet V.IJ.V. vrijwel elke wedstrijd punten liggen en konden wij onze voorsprong behouden. Het uitbouwen van onze koppositie lukte zelfs door tweemaal verlies van V.IJ.V. Afgelopen vrijdag 25 maart verloren ze onverwacht met 3-1. Zo onverwacht dat wij ons kampioensfeest gepland hadden voor onze thuiswedstrijd van 2 april. Het verlies van V.IJ.V. betekende voor ons dat wij zaterdag 26 maart genoeg hadden aan vijf punten. Bij een 4-0 overwinning op Gemini waren we al kampioen.

We verwachtten een lastige pot tegen de dames uit Borculo. We wisten dat ze graag van ons wilden winnen. Bij ons was alle druk weggevallen. Kampioen gingen we worden, de vraag was alleen wanneer. We speelden vrijuit, zonder enige druk, en dat was te zien. Alles liep goed prachtige passes, gevarieerde set-uppen en aanvalsters die ballen overal op de grond legden. De 3-0 voorsprong was al snel een feit, nu de laatste set nog voor het kampioenschap. De dames op de bank moedigden het team aan. Net als het toegestroomde publiek dat vol spanning op de tribune zat. Er was een lichtte spanning in het veld, gelukkig konden we ons een foutje veroorloven. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 17-25. Daniëlle serveerde de set bijna uit, maar uiteindelijk was het Mirjam die met een blok het kampioenschap binnenhaalde. Na deze overwinning werd een klein feestje gevierd.

Volgende week zaterdag 2 april om 16.00 nodigen we een ieder uit om ons te komen aanmoedigen in Ruurlo, ook zullen we dan ons beker in ontvangst nemen en ons kampioenschap vieren met al onze trouwe supporters. BEDANKT! Het is ons gelukt volgend jaar zullen we uitkomen in de 1ste klasse.

Groetjes,

Annelies, Anneloes, Daniëlle, Lisan, Lise, Lynn, Maria, Marieke, Mirjam en Trainer Jan