U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

2 april 2011

Epische wedstrijd Jongens A


Jongens A grijpt net naast winst.

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Jongens A van Tornax alweer. En niet zomaar een tegenstander. Nee, de nummer 2 kwam vandaag op bezoek. En niet om gezellig een potje te volleyballen. Maar keihard voor de punten. Want Reflex had voor vandaag namelijk nog een theoretische kans op de titel. Wij hadden onze borst al spreekwoordelijk nat gemaakt. Eerder dit seizoen zijn we in Duiven namelijk letterlijk van het veld geveegd door Reflex, tevens is Reflex het team met de minste tegen punten uit de competitie. Een moeilijke middag dus.

Nu had ik u vorige week verteld dat we de vorige week niet konden beschikken over onze 'standaard' coach. Jan zat toen namelijk zoals gezegd bij een concert van Ilse (de Lange red. Jan mag Ilse zeggen.) Terwijl iedereen met smart zat te wachten op de glorieuze wederkeer van de coach was het team gehuld in oranje al flink aan het inslaan. Lekker serieus, zoals het hoort. Terwijl ik lekker een paar balletjes aan het inslaan was met Tobias zag ik in mijn linkerooghoek een Volvo eigenaar langskomen. Dat kun je zien, ze hebben allemaal iets karakteristieks. Op dat moment viel ons nog niets op aan jan, maar toen hij dichterbij kwam fluisterde Bas mij het een en ander in de oren. Jan was namelijk betrokken geraakt bij een waarschijnlijk zelfveroorzaakte ongeval. Hierdoor had de beste man een paar ribben gekneusd. En wie ben ik dan, om daar geen grappen over te maken. Jan zou dus vandaag niet coachen. Deze taak was toebedeeld aan onze enige echte Sturmbahnfuher, PP. Dus na de nodige woordgrapjes zoals: "Dat heeft je vast een rib uit je lijf gekost hé Jan!" en "Dat vind ik nou echt een rip-off", nam Jan plaats op de tribune en werden we achtergelaten in de kundige handen van onze reserve coach. Nadat de opstelling bekend werd konden we beginnen. Tenminste, nadat we Fleur (de telster) hadden wakker geschud. Deze had blijkbaar niet geleerd dat je bij het begin van een set de nummers van de spelers op het telformulier moest zetten. En dan willen ze de subsidie op onderwijs inkrimpen.....

Enfin, het begin van de eerste set was een feit. Reflex begon sterk aan de wedstrijd. Ze waren duidelijk van plan hier de 5 punten mee te nemen. Gouw inpakken, strikje erom en op naar de volgende wedstrijd. En aan het begin van deze set leek het er ook op dat ze deze mee gingen nemen. Het kwam te vaak voor dat we niet goed achter de bal kropen. Meer een beetje van dat halve gedoe, met van die wapperende armpjes in het luchtledige. En ook het serveren was van een laag niveau, als ik het goed heb 6 keer direct in het net. Toch kwamen we aan het einde van de set nog redelijk terug. Eindstand van de set was 14-25.

De tweede set leek de ommekeer in de wedstrijd. We hadden minder opslag fouten en de aanval begon lekker te draaien. Bijna alle aanvallen werden afgemaakt en Reflex wist bij vlagen niet waar het mee bezig was. Op een gegeven moment waren we een aardig aantal punten bij Reflex vandaan gelopen maar toch kwamen ze nog behoorlijk terug. Na een bloedstollende set die menig toeschouwer een verrekte aorta heeft opgeleverd stond er 28-26 in het voordeel van Tornax op het telbord. Publiek blij, Jongens A blij, PP blij en ongetwijfeld Jan en Hans blij. Blijheid ten top dus!

Maar we wouden meer. Gedurende dit seizoen hebben we onszelf al wel vaker tekort gedaan. Door wedstrijden met een tot de verbeelding sprekende strik erom cadeau te doen aan de tegenstander. (Longa uit, anyone?) Deze keer zouden we dit niet doen. Deze keer zouden we de winst er wel uitslepen. Tenminste, zo luidde het strijdplan.

De derde set was daarom teleurstellend. Reflex bleek weer te sterk en we begonnen steeds onverzorgder te spelen. Vooral de eerste helft van de set was slecht. Deze set was niet al te moeilijk voor Relex en nadien konden we concluderen dat we veel te laat zijn gaan volleyballen. Wellicht als we meteen vanaf punt 1 scherp waren geweest, had er nog wat moois ingezeten. De set werd afgesloten met 18-25.

In de 4de set ging het er dus om. Geen excuses, maar er boven op. Ze waren te pakken, dat hadden we al laten zien. We moesten het enkel nog 2 sets laten zien, en dan kon er gezegevierd worden. Zo gezegd, zo gedaan. Waarschijnlijk speelden we deze set de beste van ons hele seizoen. Alles ging goed. De passing was uitstekend. Alle ballen, hoe hard en hoe goed geplaatst ze ook waren werden moeiteloos opgevangen door de verdedigers, vervolgens was het een koud kunstje om deze voor te geven en vernietigend af te laten maken door de aanvallers. Als door engelen gedragen hebben we deze set naar ons toe getrokken. Het voelde goed, het voelde lekker. Alsof alle ellende van het seizoen van onze egodragende schouders was afgevallen. Als herboren hebben we met 25-11 deze set van Reflex afgepakt. Uniek.

Een vijfde set dus. Nog steeds lichtelijk in een roes van euforie merkte ik toch even op dat het nu weer gewoon 0-0 stond. Reflex zou komen. Ze moesten komen. Maar wij waren van plan ons niet te laten kisten. "Voor de Fans." Aldus Rikkert. Jammer genoeg hebben we dit niet waar kunnen maken. In deze vijfde set bleek toch dat Reflex over de meeste kwaliteit beschikte. We verloren teveel punten achter elkaar en Reflex liep snel uit en na een korte set stond er 5-15 op het bord. Een ervaring rijker en een illusie armer. Aan Reflex de overwinning. Maar wel met 3-2 en daar zullen ze niet blij mee zijn, omdat ze nu nog meer averij zijn opgelopen in de titelrace met Orion.

Jammer van die laatste set. Maar toch stapten we met een enorme glimlach op ons gezicht van het veld af. Waar iedereen van tevoren had getekend voor een 0-4 in het voordeel van Reflex hebben we vandaag uitermate goed gepresteerd. We hebben onszelf goed geweerd tegen een van de sterkere tegenstanders uit de competitie. Volgende week wacht Longa, als we dan net zo spelen als vandaag dan kunnen daar mooi dingen gebeuren. En over 2 weken spelen we weer tegen Reflex. In duiven. Kijken of we dit zelfde kunstje dan weer kunnen herhalen en zo onze 6de plek definitief kunnen behouden.

"Pak hem doiven!" Aldus H. Dovenschmirz.

Groetjes,

Rien.