U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 april 2011

Heren 2 blijven winnen


Op deze mooie zaterdag in april met een temperatuur van ongeveer 18 graden mochten de godenzonen uit Ruurlo afreizen naar Warnsveld. Vooraf kwamen kwanen bij het wedstrijdsecretariaat al verschillende meldingen binnen van gewonde strijders. Frank was geveld door een aanval van de griep en Hans is nog steeds gekluisterd aan z’n karretje. De totale slagkracht van de godenzonen was derhalve voor deze strijd naar 8 gereduceerd. Maar tegen WSV moest dit kunnen, toch.
Het team uit Warnsveld stond op een 3e plaats van onderen en wij mogen ons toch zo langzamerhand tot de subtop rekenen. Alleen al het feit dat wij de laatste drie wedstrijden op ons conto winnend hebben bijgeschreven zegt toch wel iets. Ja beste mensen, wij komen op stoom. Voor een kampioenschap is het niet meer genoeg ook een 2e en 3e plek zal niet lukken maar een 4e plaats moet nog steeds kunnen. Wie had dat gedacht.

In Warnsveld aangekomen was ons veld al vrij en konden eigenlijk zo aan de slag. Er liepen al wat opgeschoten pubers rond maar daar zouden wij toch niet tegen spelen… dachten we. Hoe anders ging het. Het opgeschoten spul begon ook in te spelen bij ons en wij hadden zo iets van “dit wordt een makkie”. Hoe anders zou het lopen. De jonge gasten uit het satellietdorp van Zutphen konden toch echt wel een balletje slaan. Vol overgave mepten ze het leder tegen de vloer tijdens het inspelen. Ietwat verontrust begonnen we maar aan de 1e set.

Deze set lieten de boys zien dat ze niet van plan waren zich door ons de les te laten lezen. Met mooie combinaties vlogen ons de ballen om de oren. Midden, buiten, 3-meterlijn alles hadden deze gasten in huis. Ook de service was zeer goed verzorgt. Aad werd er zelfs helemaal gek van. Door inzet en soms ommudig hard houwen werden we niet helemaal weggespeeld. Communicatie was binnen ons team niet nodig, zo dachten wij. Oude rotten zoals wij vinden elkaar blindelings. Maar ook bij ons gaan de ogen wat achteruit en kwamen de ballen niet altijd waar ze moesten. Zeg maar gerust ze vlogen alle kanten uit. WSV kon deze set dan ook terecht als winnar op het wedstrijdformulier laten noteren.

Bij ons zat de schrik er wel een beetje in. Zou dan dit team het Waterloo worden van onze zegereeks? De 2e set hebben we een en ander omgezet. Aad werd uit de pass gehaald en Bennie werd als regisseur ingebracht. En dan bedoelen we natuurlijk in het team want we gaan wel ver maar zo ver. Veel winst konden we hier echter nog niet uit halen. Het was nog steeds WSV dat de lakens uit deelde. Maar we vochten terug. Door slimheid en een ongekende conditie kwamen we terug, puntje voor puntje. Op de tribune snorden de filmcamera’s er lustig op los om dit spektakel voor het nageslacht vast te leggen. Nu zijn wij dat natuurlijk wekelijks gewend al niet media heisa, maar de tienerjongens uit Warnsveld niet. Het is ook niet niks om in een keer met je snufferd in een camera te kijken. Hierdoor werden ze denk ik iets te overmoedig. De passing en de aanvallen kwamen niet meer zoals in de eerste set en wij konden steeds dichter bij komen. Ook onze Bennie dacht zijn hour off fame te zien door maar steeds tegen de scheids te zeggen dat er een voetfout werd gemaakt. De official, ja zelfs met witte broek, was hier niet van gediend en vertelde mij dat als dit door ging het eind oefening zou zijn. Nou, door dit psychische stukje oorlogsvoering was het team uit Warnsveld van slag een heuse 22-19 achterstand werd door ons nog winnend afgesloten.

De derde set was een kopie van de tweede, WSV stond voor en wij volgden. Alleen, de wedstrijd begint pas na de 20 zoals al zo vaak is gebleken. En wederom konden wij onze aanvalslinies zo in stelling brengen dat WSV begon te forceren. En zo konden we na een uurtje spelen al een 1-2 voorsprong laten noteren.

Marcel had zijn kruid verschoten op het midden en heeft een verzoek ingediend bij de technische staf om de 4e set op buiten te mogen spelen. Gezien zijn staat van dienst is dit gehonoreerd. Al zal hij nog  wel enkele borstharen moeten afstaan voor nader onderzoek. Iets dat gebruikelijk is na twijfelachtige verzoekjes. Maar goed we hebben altijd nog  the good old Alte die alle hoeken en posities van het veld al heeft gezien. Of het nu hier aan lag of dat Marcel op buiten stond maar we gingen als de brandweer. Wsv was nergens meer te zien. En na anderhalf uur spelen stond er weer een overwinning in de boeken.
Helaas was de NOS al vertrokken anders had ik u kunnen meedelen wanneer e.e.a. wordt uitgezonden. Maar misschien kan WSV ons hier uit de brand helpen, we zullen de site in de gaten houden.

Wat wel een fikse tegenvaller was waren de douches. D´r kwam water zat uit maar de temperatuur was dermate dat bij verscheidene spelers medisch onderzoek verricht moest worden om te kijken of het nog wel jongetjes waren. We gaan er maar vanuit dat dit een technisch mankement was. Wij zijn immers de mannen van staal en van een beetje koud water…


Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. De voorverkoop van de kaarten liep al een tijdje en gaat als een trein. Dus mocht u een potje volleybal willen zien op ongekend niveau, zaterdag 16 april om 2 uur is de laatste kans. En weer tegen een jong team, Longa uit Lichtenvoorde.

Kom op tijd want vol is vol.

Der Alte.