U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 april 2011

Heren 1 recht de rug in Zevenaar.


Zaterdag 9 april 2011 Tornax Heren 1 – Labyellov Heren 1

Het was vandaag toch een aangenaam lente weertje en op deze mooie lente middag mochten we aantreden in sporthal 'Lentemorgen' tegen het 1ste heren team van Labyellov. Ik zeg vooraf, nee, we gaan het niet over de naam van de desbetreffende vereniging hebben dit keer. Een ding, we wisten van te voren dat een team in oranje shirts zou gaan winnen. Je kunt nou eenmaal niet gelijk spelen met volleybal. Lijkt me opzich ook nog wel een stunt als je bij de stand 99-99 in de 5e set met z'n allen besluit er maar gewoon mee op te houden.

Maar goed, even voor de goede orde, dat waren we vandaag niet van plan. Labyellov stond namelijk maar 1 plekje onder ons en we zouden graag nog een paar puntjes pakken om in de buurt van Dash H1 en de daarbij behorende 4e plek te blijven.

Om kwart voor 2 was het dan zo ver. 12 mannen in het oranje stonden klaar om te beginnen aan de wedstrijd. Daar waar nog even rustig het (voornamelijk blonde) vrouwlijke schoon op het veld daarnaast geïnspecteerd werd. Ze hebben wel mooie vrouwen in Zevenaar, afijn.

We waren begonnen enne vooraf hadden we al het idee dat het wel eens een zware middag zou worden. Nu bracht de 1ste set weinig verandering in dit 'doem-denken' . Labyellov kwam aanzienlijk beter uit de startblokken. We stonden te suffen en we verzaakten om onze taken goed uit te voeren. Tot slot van rekening ging ook Numero Unno nog door zijn enkel. Niet dusdanig dat hij meteen met brancard moest worden afgevoerd, Numero Unno is natuurlijk een man(netje) van staal en op karakter werd de 1ste set afgemaakt. De 1ste set werd ook afgemaakt door Labyellov wat ons duidelijk in de tang had. 25-18.

Bas kwam er in voor Numero Unno en er werd begonnen aan de 2e set. Daar waar we nu langzaam op stoom kwamen. Om het voorbeeld van een 6 cilinder turbodiesel die een beetje startproblemen heeft nog maar eens aan te halen. Het motortje kwam dan toch op bedrijfstemperatuur, de machine begon naar behoren te draaien. Het georganiseerde verdedigende spel waar we toch enigszins om bekent staan werd weer opgepakt. Veel ballen werden goed opgepakt en relatief zuiver gepassed. Daarnaast bleek de poweraanvaller van Labyellov, z'n kruit al een beetje verschoten te hebben (en dat al na 1 set). In die zin gingen we op conditie en organisatie met 15-25 aan de haal met de set winst.

Op naar de 3e set, in de zogeheten 'winning mood', voor wat het waard is. Labyellov kwam in deze set nog weer sterk terug. Het was de meeste tijd weer puntje om puntje. Even hikte de service pass aan onze kant ietsjes, dit pakten we echter weer goed op en namen de service weer over. Bij 20-20 kwam Labyellov iets meer in de net genoemde 'winning mood' en het aanwezige publiek zette dit gevoel kracht bij. Het werd 21-20, Labyellov begon er nog meer in de geloven, en zo was het bij de toeschouwers ook. Maar met een vlot slot offensief(zeg maar blitzkrieg) werd orde op zaken gesteld. Binnen de minuut werd de achterstand omgezet tot een setpoint voor ons. Dit liet nog heel even op zich wachten maar dan werd toch de score op 23-25 gezet. Wederom +1 voor ons.

In de 4e set was het verzet gebroken, de verhouding was verstoord. De Tornax machine was op stoom en Labyellov had niet het vermogen hier nog wat aan te veranderen. We speelden vrijuit en gecontroleerd. We konden elke minder sterke opstelling van Labyellov gebruiken om zoveel mogelijk punten te pakken. De opstelling waarin de poweraanvaller van Labyellov aan het net kwam werden opgevangen door een tactische wissel in de opstelling, iets wat de langst mogelijke mannen tegenover de net genoemde aanvaller zette. Luuk kwam op deze manier zo nu en dan terug op z'n oude plekkie op buiten, en daar wist hij zich wel raad mee. Gedecideerd stoomden we door naar een 12-25 overwinning.

Al met al 4 punten die welkom zijn en niet geheel verwacht. Aangezien Labyellov gewoon een lastige ploeg is om tegen te spelen. Vervolgens hebben we ons nog even verbaasd over de faciliteiten in de kleedkamer. In Ruurlo hebben we douches.. in Zevenaar hebben ze ook een soort van douche, maar dan onder zeer hoog druk. 'Ja wat gek!, hele dikke vette waterstraal, alle poriën schoon JONGUH!' Na de tijd hebben we er nog even rustig een biertje (of 2 op gedronken) En toen was het tijd om weer richting Ruurlo te rijden.

Nu kom je dan langs Zelhem. En in Zelhem moest Sparta nog tegen Dash spelen, uit gezonde nieuwsgierigheid, gingen we nog even kijken of Sparta nog iets voor ons kon betekenen wat betreft de strijd om de 4e plaats. Zo mocht het niet zijn, 4-0 voor Dash. 2 Punten achter nu, volgende week moet Dash tegen de nummer 3, Vios Eefde. Een kans dat ze punten laten liggen dus. Éen ding, wij moeten tegen Victoria, de nummer 2... Ach, we zien wel hoe ver we komen.

Volgende week zaterdag 16 april, 4 uur in Ruurlo. Totdan.

Groetjes,

PP