U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 april 2011

Kampioen en Kale Klatze


Het belooft morgen een bijzondere dag te worden. De meisjes A2 van Tornax kunnen voor de tweede keer dit jaar kampioen worden! De vorige seizoenshelft in de 2e klasse en nu in de Hoofdklasse. Zowaar een prestatie van formaat. Komt dat zien. Het belooft een bijzondere middag te worden. U mag dit niet missen, het is al bijna uitverkocht. U komt toch ook?

Ik heb er nu al spijt van als haren op mijn hoofd. Haren die er morgen met grote mate van waarschijnlijkheid niet meer zijn. Wat is het geval? Een slimme trainer/coach is op de toekomst voorbereid. En na afloop van de vorige competitie snel even gekeken naar de eindstand van de 1e klasse; tegen deze ploegen zouden we namelijk na de winterstop in het strijdperk moeten treden.

De situatie was duidelijk. Er waren 2 ploegen met afstand nummer 1 en 2 geworden, Gekomo Rivo en Wik Steenderen. De rest was in geen velden of wegen te bekennen. En dus dacht ondergetekende dat een weddenschapje met de meiden geen kwaad kon. Als we eerste of tweede zouden worden dan mogen de meiden mijn hoofd van al het haar ontdoen !!

Leek me een veilige weddenschap, de eerste twee zouden toch wel een stukje beter zijn ...... toch? Mijn vrouw vroeg geen flitsscheiding aan, maar echt blij was ze niet. Ik zou er geen hoofd voor hebben (en bedankt), haar moeder vierde haar verjaardag op de dag van de laatste wedstrijd (ik kon toch niet op een verjaardag van haar moeder verschijnen met een kale klatze) en hoe kon ik dit nou afspreken met de meisjes. Ik moest snel maar iets anders gaan verzinnen.

Maar ja, als je A zegt, moet je ook B zeggen. Tenminste dat zei mijn vader altijd. En ik kon niet anders dan schoorvoetend vertellen dat het echt zou gaan gebeuren. Mijn vrouw heeft sinds januari elke wedstrijddag geduimd dat we zouden verliezen en elke keer keek ze hoopvol naar mij als ik binnenkwam na een wedstrijd. Helaas voor haar wonnen we in het begin alles. We wonnen dik bij Wik, de nummer 2 van voor de winter en toen kreeg ik al een donkerbruin vermoeden dat ik in april aan de beurt zou zijn.

Vorige week was het zover; we konden kampioen worden als we de altijd lastige uitwedstrijd tegen Gekomo Rivo (nummer 1) zouden winnen. Ouders in grote getale naar Rietmolen, mijn vrouw was er niet bij? We signaleerden jongens met rozen aan de zijkant (waar was Bas ??) en de hal zinderde van spanning. Nu is dat niet zo moeilijk, want met zo'n laag dak als in Rietmolen zindert alles vrij snel en het was dan ook niet om uit te houden. Blijkbaar konden de speelsters van Gekomo iets beter met de omstandigheden omgaan dan de meiden van Tornax, want na een spetterende wedstrijd verloren we met 3-1. Gevolg is dat we nog geen kampioen zijn, maar dit morgen kunnen worden als we in de thuiswedstrijd tegen Eefde 2 sets winnen.

De meiden zijn al weken bezig met voorbereidingen voor morgen. Als we trainen dan wordt ik al begroet met: hoi Baldie !! Allemaal leuk en aardig, maar we moeten nog wel winnen morgen.

Dan kunnen de rozen (als ze nog niet verwelkt zijn), de taarten (ik ben bang dat er nieuwe besteld moeten worden) alsnog uitgereikt worden. Ik denk niet dat ik niet in staat zal zijn om het feestgewoel stiekem te ontvluchten. Nu ben ik daar vrij sterk in (geleerd bij bruiloften als er gedanst ging worden of als er een polonaise ontstond; ik moest dan altijd 'even' naar het toilet). Maar morgen zal dat niet gaan lukken. Ik ben bang dat ik aan de beurt ben. En laten we eerlijk wezen: de meiden hebben het nog verdiend ook !!

Vanavond ga ik nog maar eens een paar keer voor de spiegel staan. Morgen zullen we zien of ik er een hoofd voor heb.

Ik groet u (nu nog met haar),

 

Jan Alle