U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 april 2011

Heren 1 sluit seizoen af met puike wedstrijd


Zaterdag 16 april 2011 Tornax Heren 1 – Victoria Heren 2

Uitslag: 2-3

Vanmorgen, 9:09 stond er op mijn wekker toen mijn dag begon. Ik hoorde een zoemend geluid, iets trilde. Met de ogen nog dicht probeerde ik met mijn, toen nog, verdwaasde geest te bedenken wat dat kon zijn. De wekker? Nee.. die doet toch van, dat nare en irritante, PIEPPP PIEEEPPP PPIEEPP(zover mijn imitatie van een wekker, trouwens je hebt ze ook die 'triiii-iiiiinnnggg' doen, mooi in lijn met je eerste gedachte 's ochtends 't*rinnggggg'). Nee de wekker was het niet.. wat dan wel, ik dacht diep na.. misschien m'n telefoon dan. Jawel hoor, broer aan de lijn. Ik lichtelijk slaap dronken 'Helloo..?', Hij 'JA.. HANNES.. kom je uit bed?'.

Een dag heeft 24 uur(een krat bier 24 flessen overigens..toeval?) en altijd genoeg te doen in huize Dijkman. Het was trouwens een prachtige dag. Snel(enigszins geforceerd) wakker geworden door het zonlicht wat door het open raam naar binnen viel. Op zo'n mooie dag heb je zo je bezigheden. Nu kan ik me voorstellen, dat iemand dan in de loop van de dag met veel plezier zijn auto gaat wassen. Echte mannen doen dat anders, die wassen de trekker(als in tractor). Ja, ook 5 ton Duitse degelijkheid van 20 jaar oud heeft liefde nodig(achteraf misschien gewoon een slecht excuus om op een mooie lente dag met water te spelen). Belangrijk: Als je de ruiten wast en daarna droog maakt met een 'ruiten trekker'(NIET als in tractor), maak het ding dan geregeld droog met een droge doek of een stuk van je shirt(zo doen mannen dat), anders laat je water achter op de ruit, wat op zijn beurt weer strepen veroorzaakt.

Afijn, ik was druk bezig, en zoals ik later ik tijdens het middageten opmerkte, het was inmiddels half 2. Tijd om ff te douchen, het haar in de gebruikelijke kuif te forceren, de tas in te pakken, de stalenros te vatten en naar de sporthal toe te fietsen. Daar aangekomen, mijzelf maar naast Monsieur Gert op de tribune gepositioneerd om daar even het spel van, ons, Heren 2 te evalueren. Zo nu en dan even naar links kijkende of meisjes A2 al kampioen was(De coach, Jan Alle, zou dan namelijk kaalgeschoren worden. Dat wil je niet missen natuurlijk, leed vermaak is goed vermaak). Later maar even het wedstrijd tenue en 'presentatie pak' aangetrokken. Om daarna het laatste stukje van de 5 setter van Heren 2 te bekijken, ám passant(of zo) nog even een tondeuse parade bekeken(meisjes a 2 kampioen, dus.. gefeliciteerd dames.. uhm.. meisjes ).

Zo langzaam kwam onze opponent ook de zaal in, Victoria Heren 2. Mopperend op het gebrekkige licht in de zaal (later bleek het veel te warm te zijn, moesten ze van zweten). Even competitie technisch, Wij hadden nog een kans op de 4e plek. Als Dash punten zou verliezen en wij een klein stuntje lieten zien tegen Victoria, wat 2e stond en nog steeds staat. Het meest waarschijnlijke zou dus zijn dat we gewoon 5e worden. Maar goed, een show opvoeren tegen Victoria is altijd leuk. Het was ook een mogelijkheid tot seizoensevaluatie. De 1ste wedstrijd van het 'nieuwe' Heren 1 (Heren 1 V2.0 zeg maar) was namelijk tegen Victoria. In die wedstrijd konden wij maar weinig betekenen, moesten nog een beetje wennen aan elkaar etc. De vraag was nu, hoe zal Heren 1 V2.1.2502.91 Servicepack 1 Hotfix 3 het er vanaf brengen tegen deze stabiel volleyballende ploeg. De wedstrijd was opzich al een mooi affiche, anders dan vorige week in Zevenaar aan de muur hing, een wedstrijd tussen 2 ploegen die altijd blijven volleyballen. En het hierboven genoemde 'mogelijkheid tot evaluatie' gaf de wedstrijd nog een extra betekenis, voor ons dan.

De subtropische temperaturen in de sporthal('k denk dat de ventilatoren niet aanstonden) zorgden ervoor dat de Tornax machine vandaag meteen op stoom was. Dat moest ook wel, want Victoria is en blijft een zware tegenstander. Een ware strijd ontpopte zich vanaf het 1ste moment. Er wel fel maar ook netjes gespeeld. Veel ballen werden gepakt, ondanks dat de spelverdeler en de middenmannen van Victoria elkaar goed wisten te vinden(blijkbaar al 20 jaar lang?) en op deze manier voor veel gevaar zorgden. Met 25-23 werd de 1ste set binnengehaald. 1-0 voor ons. Altijd fijn.

De 2e set hadden we meteen al meer moeite. Victoria liep een paar punten uit. En zo bleef het lang. Door stug volhouden, werd de strijd er niet minder om. Toen het 18-23 stond in het voordeel van Victoria werd er noodgedwongen een tandje bij geschakeld. Één service beurt later stond het 24-23. Victoria was echter nog niet verslagen. 24-24 volgde, evenals 25-24, wederom setpoint voor ons. Hoe desillusionerend het echter ook was. Victoria kwam terug en na een beetje spreekwoordelijk getouwtrek stond er 26-28 op het telbord.

In de 3e set kwamen we vrijwel meteen op een forse achterstand. Moeilijke serve van Victoria, onzuivere pass, mindere set-up en je vervolgens kapot slaan op het huizen hoge blok van de tegenstander. Uiteindelijk werd de draad weer opgepakt. Maar Victoria leek al te ver weg. Het is het wel waard om er dan nog even bij te zeggen dat we rond de 20 punten toch weer akelig dichtbij waren gekomen. Echter niet akelig genoeg. 21-25 voor Victoria.

Zou het dan toch eindigen in 1-3 verlies? Terwijl we helemaal niet slecht stonden te ballen. Dat dus echt niet. Ondanks een paar ongeluksballen ging het weer gelijk op. Een spektakel van jewelste. Mooie rally's, mooie reddingen, het nodige fanatisme en drama. Alle ingrediënten voor een mooie 1ste klasse wedstrijd. Natuurlijk niet bijzonder hoogstand, maar nog altijd op een dusdanig niveau waar je graag naar kijkt. Misschien is dit ook waarom niemand, behalve de kampioen Dynamo, wil promoveren? Al zie ik dat er in de stand bij Vios Eefde nog P/D wedstrijden, achter de stand staat. Al zeiden ze laatst wat anders. Afijn. We waren nog bezig met de 4e set. Die wij uiteindelijk met 26-24 naar ons toe trokken.

De 5e set zou volgen. Was het niet dat we wederom aan het begin meteen alweer wat klappen te voorduren kregen. Een paar ongelukkige ballen en wat ballen om de oren. Ook in de slotfase kwamen we niet veel dichter bij. Toen een Midman van Victoria de 9-15 er vervolgens, werkelijk waar, in frommelde, vonden we het wel goed 'Jongens, jullie mogen hem hebben, als het zo moet.. :P '.

Wat maakte het nog uit. De laatste wedstrijd van het seizoen. 2 punten gepakt van de nummer 2, of we nou 5e of 4e worden(Dash heeft de uitslag nog niet online gezet), het is mooi geweest. 59 zwaar bevochten punten uit 20 zware wedstrijden in een klasse waarin bijna alles en iedereen aan elkaar gewaagd is, is gewoon netjes. Na de tijd werd er nog wat gedronken in de kantine. Daar waar ook de mannen van Victoria nog zaten. (6e set? Die wouden winnen). Daar werd er ook nog het een en ander door de kantine geroepen. Zal wel iets te maken met het feit dat de Scheidsrechter bij ons een biertje zat te drinken. Daar nog een tijdje gezeten te hebben, nagepraat over het net geëindigde seizoen, Was het tijd om naar huis te gaan. Niet voordat ik beloofd had om de laatste journalistieke bijdrage van dit seizoen, minstens 1200 woorden te laten tellen.

Daar zit ik dan. Achter mijn pc'tje, inmiddels al anderhalf a 2 uur te typen. Met een koud biertje, begeleid door de fijne klanken van 'Your Latest Trick'van de Dire Straits. De epische woorden 'The Bottle is empty man, there's nothing there' komen uit de speakers. Tijd om er een eind aan te breien.

Heren, het was mij een waar genoegen. Volgend seizoen weer.

Groetjes,

PP