U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

16 april 2011

Meisjes B1 een goede afsluiting van het seizoen


Dit was dan onze laatste wedstrijd van het seizoen, die we graag wilden winnen. Dit moest ook wel, want als we verloren stonden we geen 7de meer, maar 8ste. En als we zouden winnen konden we heel misschien nog wel op een 6de plek uitkomen. Onze tegenstander stond 11de, dus het zou moeten lukken. Wij hoopten er natuurlijk wel op. Ondanks dat niet ons hele team compleet was, hebben we wel een leuke wedstrijd gespeeld. De tegenstanders waren zelfs sociaal tegen ons, wat nou meestal niet echt het geval is.
Gelukkig hadden we weer een thuiswedstrijd, want we hadden al zo vaak achter elkaar een uitwedstrijd gehad. Dit betekende dus op ons eigen, vertrouwde veldje lekker volleyballen. In het begin dachten we dat we ze wel makkelijk aan zouden kunnen, maar toch hebben we er wel wat voor moeten doen.

We begonnen dus met de 1e set. We hadden geen opslag, maar die hebben we gelijk terug gepakt. Al snel stond het 16-12 in het nadeel van tornax. Dit vonden we dus natuurlijk niet zo leuk. Langhenkel Orion wilde natuurlijk graag de wedstrijd winnen, en in het begin leek het ook echt zo dat ze zouden winnen. Na wat time-outs van ons wisten we de tegenstander nog uit concentratie te brengen, zodat zij fouten gingen maken. Daardoor konden wij op hun inlopen. Al snel stond het 23-23. Nu wilden we dus ook graag deze set winnen. Doordat we allemaal wat fouten maakten stond het al snel 24-25 in het nadeel van tornax. Daardoor kakte ons team een beetje in en doordat er een mooie bal in de hoek werd gespeeld door de tegenpartij, hebben we deze set jammergenoeg verloren met 24-26.

Nu kwam dus de 2e set. Doordat we de vorige set hadden verloren vonden we dat we deze dan wel moesten winnen, want we hadden geen zin in een 5e set. We hadden dus de opslag. Omdat Evelien dan daar standaard neergezet wordt, hadden we dus meteen mooi wat punten binnen. Al snel stond het dus 7-2 in het voordeel van tornax. Dit vonden we dus al een leuk begin van de 2e set. Maar nu moesten de rest van de punten nog. Doordat Langhenkel Orion waarschijnlijk dacht dat ze ons makkelijk aan zouden kunnen, waren zij een beetje ingezakt. Maar daar dachten ze dus te makkelijk over. Door onze aanvallers werden er mooie punten geslagen, zodat we ze ver achter ons lieten. Doordat wij toch nog een paar foutjes maakte, kwam de tegenstander aan de opslag. Die had een paar mooie opslagen, waardoor het al snel 22-16 stond in het voordeel van tornax. Maar doordat wij hard terug vochten en bij alles wat de tegenstander fout deed van die leuke liedjes gingen zingen zoals: “er staat een net in het veld”, maakten wij al snel 3 punten wat ons op een mooie overwinning van de 3e set bracht met 25-20.

Nu gingen we dus vol voor de overwinning. Niet met 4-0 maar met 3-1. Dit moest ook wel lukken als we zo op de vorige set terug keken. Doordat bij de tegenstander het meisje met de sterkste opslag werd neergezet, hadden wij meteen wat punten verlies. Het stond dus al snel 6-0 in het nadeel van tornax. Onze coach kon hier niet mee leven dus werd er een time-out aangevraagd en werden we even hard toegesproken. We moesten achter de bal kruipen, en niet als een zoutzak in het veld blijven staan. Hier werd dus onmiddellijk wat aan gedaan, en dat konden we merken ook. Tornax schoot vooruit met de punten. De ene na de andere werd binnengehaald. Maarja, doordat wij afgeleid werden van het team naast ons, de meisjes A2 die kampioen waren geworden (gefeliciteerd trouwens), kon de tegenstander weer punten gaan maken. Al snel liepen ze in waardoor het 18-18 stond. Dit vonden wij dus niet leuk en er werd weer een time-out aangevraagd. Omdat wij overheerlijke M&M’s hadden kregen wij weer energie zodat wij toch nog even wat mooie punten maakten. Hierdoor hadden we dus deze set ook gewonnen met 25-23.

Het stond dus al 2-1 voor ons. Maar dat was voor ons nog niet genoeg. Wij moesten en zouden die 4e set ook winnen. Alleen onze tegenstander was dit niet van plan. Die wou graag die 5e set om nog te winnen met 3-2. Maar dat was niet ons plan, en wij houden ons altijd aan ons plan. We begonnen dus met de 4e set. Wat een drama. Het kon veel beter en ondanks we in het begin nog met 6-0 voor stonden, stond het al snel 12-9 in het nadeel van tornax. Dit vonden wij dus niet leuk, dus nadat we flink werden toegesproken door onze coach in een time-out bleek dat we het wel konden. De punten werden binnengehaald. Al snel stond het 20-15 in het voordeel van tornax. Wij waren dus heel blij en de sfeer zat er goed in, en dat was te merken ook. Door nog een enkel foutje van ons hebben we deze set toch mooi gewonnen met 25-16, waardoor het een 3-1 overwinning is geworden voor ons, waar we heel erg blij mee zijn. Hierdoor zijn we op een mooie 6e plaats gekomen waar we ontzettend trots op zijn. Dit was een mooie afsluiting van het seizoen.

Groetjes Yvette.