U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 mei 2011

Tornax Mini 1 naar regiokampioenschappen.


Op zaterdag 21 mei 2011 worden in Apeldoorn de kampioenschappen van de nieuwe volleybalregio Oost gehouden voor de niveaus 5 en 6. Volleybalvereniging Tornax uit Ruurlo is weer van de partij. Na een seizoen hard knokken tegen teams uit Warnsveld, Gorssel, Neede en Laren gaan de vijf meiden van Tornax nu de strijd aan tegen teams uit Apeldoorn, Arnhem, Almelo, Rijssen en Aalten.

Tornax is bij de eindronde van de regiokampioenschappen vaak aanwezig met allerlei miniteams. Het begon met de succesvolle seizoenen 2004/2005 en 2005/2006. Toen werd zelfs de Nationale kampioenschappen gehaald waarbij in 2006 zelfs het Nederlands Kampioenschap werd binnen gehaald.
Tornax zit nu weer met een talentvolle lichting die zelfs gemiddeld nog een jaar jonger is. In het seizoen 2009/2010 was Tornax met een team op niveau 5 en 6 bij de eindronde vertegenwoordigd. Het niveau 5 team eindigde op een zeer fraaie tweede plaats. De basis van dit team is hetzelfde gebleven en zal dit seizoen de mooie oranje kleuren van Tornax verdedigen op niveau 6.


Mini's 1 2011Vanaf januari is er voor de spelers een tweede training bijgekomen. Linet Rooks, Zoë Pompe, Daniek Wesselink, Lara Schepers en Nicky Span wilden wel een extra training om nog beter te leren spelen. Dat pakte ook goed uit. De volleybalonderdelen pass en bovenhandse techniek gingen goed vooruit en alle meiden serveren de bal bovenhands over het net. De eerste plaats in de competitie ging nog wel naar WSV uit Warnsveld maar ook Tornax kreeg een uitnodiging voor de regiowedstrijden in Apeldoorn. De hele zaterdag zijn er wedstrijden en heel Ruurlo hoopt dat de meiden van Tornax mini 1 ook voor de middagwedstrijden worden uitgenodigd. Dan worden namelijk de prijzen verdeeld en wordt gespeeld voor de beste acht team in de regio.
Een flinke groep trouwe supporters gaat mee naar Apeldoorn om de meiden aan te moedigen.